Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Liceul Teoretic Teiuș s-a alăturat campaniei globale pentru educație. ”Ce mi-aș dori în școala mea” sau ”Director pentru o zi”, activități derulate săptămâna trecută

Ziarul Unirea

Publicat

în

liceul teoretic teius03În perioada 9 – 15 mai 2016, timp de o săptămână, Liceul Teoretic Teiuș a derulat diferite acțiuni sub sloganul ”Finanţaţi viitorul! Dreptul la educaţie pentru toţi”, dorind să atragă atenţia asupra faptului că, fără o finanţare suficientă, transparentă şi adecvată nevoilor, educaţia de calitate pentru toţi copiii riscă să rămână doar un deziderat.

Unitatea de învățământ și cadrele didactice participante la Campania Globală pentru Educație au avut posibilitatea de a opta pentru activitățile pe care le-au considerat cele mai relevante pentru nevoile și interesele elevilor lor, alegându-se teme, precum: „școala ideală”, „ce mi-aș dori în școala mea”, „nevoile elevilor”, „dacă aș fi director pentru o zi”, „bugetul școlii mele”, „prioritățile școlii în opinia eliceul teoretic teius01levilor”, „urna cu nevoi”.

În România, Campania Globală pentru Educație este susținută și promovată de o coaliție formată din: Organizaţia Salvaţi Copiii (coordonator), Consiliul Național al Elevilor, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, World Vision România, Roma Education Fund România, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, Agenția Împreună, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, Asociaţia OvidiuRo şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ. De asemenea, activitățile ediției 2016 s-au bucurat și de sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

„Ca instituție de învățământ, prin activitățile derulate, ne-am alăturat susținerii solicitărilor Campaniei Globale pentru Educație, solicitări care vizează alocarea mai multor resurse bugetare în vederea asigurării accesului la o educație de calitate pentru toți copiii, mai ales pentru cei aparținând grupurilor dezavantajate, creșterea transparenței cu privire la bugetul școlii și participarea tuturor partenerilor educaționali (elevi, părinți, profesori) la stabilirea nevoilor și a priorităților, îmbunătățirea sistemului de finanțare bazat pe costul per elev, astfel încât finanțarea de bază să fie cu adevărat suficientă și echitabila și asigurarea predictibilității resurselor alocate educației, prin finanțarea educației cu cel puțin 6% din PIB, conform prevederilor legii” a transmis prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș. (A.M.)

[nggallery id=2113]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea