Rămâi conectat

Actualitate

Foto: Lecție despre jazz marca Virgil Mihaiu și recital cu elevi ai Liceului de Arte, la Alba Jazz Festival

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cafeneaua și galeria de artă „Framm’s” a fost vineri după-amiază gazda unei excelente lecții despre jazz în general, sau despre “Factorul latino-american în estetica jazz-ului”, o prelegere susținută de conf. univ. dr. Virgil Mihaiu din Cluj-Napoca.

Alba Jazz 2014_prelegere Virgil Mihaiu (29)Cu exemplificări audio-video din Brazilia, Cuba, Argentina, Republica Dominicană, Panama, profesorul a ghidat spectatorii înspre lumea jazz-ului, surprinzând melodios perioade istorice și interacțiuni creative ale acestui fin gen muzical.

Prelegerea a fost precedată de un scurt recital susținut de elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria”, acompaniați la pian de Laura Orian, profesoară și director al festivalului.

Virgil Mihaiu este scriitor, diplomat, jazzolog, poliglot, promotor cultural și performer de jazz-poetry. În 1994 fondează „Jazzographics”, primul grup de jazz-poetry româno-britanic, împreună cu muzicienii Alan Tomlinson, Harry Tavitian și Corneliu Stroe. Din 2006 devine întâiul director al Institutului Cultural Român din Lisabona.

La Alba Jazz, Virgil Mihaiu va prezenta fiecare gală de concerte și va modera fiecare Jazz Coffee.

Aflat la a III-a ediție, Alba Jazz se dorește a fi un eveniment original atât ca profil muzical –  axat simultan pe jazz și chitară clasică – cât și ca instrument de marketing pentru județul Alba – axat pe promovarea cetății „Alba Carolina”, din Alba Iulia, și a diversității culturale din această zonă.

.Festivalul se desfășoră în 6 locații, concentrate în zona cetății „Alba Carolina” (Piața Mihai Viteazu, Muzeul Unirii, Sala Unirii, Spațiile Poarta a III-a, Art Cafe Donwtown, Framm’s).

[nggallery id=1720]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea