Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

FOTO| Laura Codruța Kovesi, vizită în Ucraina: A fost semnat un acord de lucru cu Procurorul General ucrainean

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
FOTO| Laura Codruța Kovesi, vizită în Ucraina: A fost semnat un acord de lucru cu Procurorul General ucrainean

Laura Kӧvesi, procuror-șef european și procurorul european Juraj Novocký au avut o întâlnire, în cursul zilei de vineri, cu procurorul general ucrainean Iryna Venediktova. În timpul acestei vizite, Parchetul European și Parchetul General al Ucrainei au semnat un acord de lucru.

Potrivit Parchetului European cu această ocazie, Laura Kӧvesi a transmis colegilor ucraineni sprijinul Colegiului EPPO.

„Întreaga lume este martoră la suferinţa, disperarea şi distrugerea pe care războiul lansat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei le provoacă milioanelor de compatrioţi ai voştri. Suntem impresionaţi de exemplul dumneavoastră, de hotărârea Parchetului ucrainean de a continua să lucreze sub asediu, bombardat, în pragul anihilării.

Suntem convinşi că tenacitatea şi curajul dumneavoastră se vor dovedi extrem de importante odată ce pacea va reveni în Ucraina. Investigaţiile dumneavoastră privind crimele de război şi crimele împotriva umanităţii comise în Ucraina vor fi esenţiale pentru a pune în mişcare roţile justiţiei internaţionale şi pentru a permite începerea procesului de vindecare a naţiunilor ucrainene şi ruse”, a transmis Laura Codruţa Kovesi.

Ce înseamnă acordul de lucru Uniunea Europeană – Ucraina

Acordul de lucru stabileşte baza unei cooperări strânse pentru a proteja interesele financiare ale UE şi ale Ucrainei, printr-o anchetă şi urmărire penală eficace, pentru a aduce în faţa justiţiei fără întârziere toţi suspecţii sau acuzaţi de infracţiuni împotriva bugetului UE.

Procurorul-şef european a transmis, de asemenea, disponibilitatea Colegiului EPPO de a sprijini omologii ucraineni în drumul lor către UE cu toate mijloacele de care dispun, în limitele mandatului şi expertizei, de îndată ce acest proces va avansa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Duminica Tomii 2023. Ce e bine să faci pentru sănătate și viață lungă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminica Tomii 2023. Ce e bine să faci pentru sănătate și viață lungă Duminica Tomii 2023 este sărbătorită în prima duminică după Paşte și este dedicată Apostolului Toma în calendarul ortodox. Sărbătoarea aduce o serie de obiceiuri şi tradiţii. Prima duminică de după Paști, cea care încheie Săpămâna Luminată, poartă numele de Duminica Tomii, după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea