FOTO: „La vânătoare de dimineaţa. Simţindu-se fericită” – O femeie care s-a pozat lângă capra neagră ucisă la poalele Retezatului a stârnit furia internauților

O femeie din Hațeg, care s-a fotografiat alături de o capră neagră ucisă şi lăsată să zacă într-o baltă de sânge, a stârnit revolta internauților pe Facebook după ce a publicat imaginea pe pagina sa de socializare, cu următorul mesaj: „La vânătoare de dimineaţa. Simţindu-se fericită”.

ELIT

Pietrele pe care a fost aşezată capra „la poză” au fost înroşite de sângele animalului. Petronela S. a prezentat şi locaţia fotografiei publicată duminică dimineaţa pe Facebook: o pensiune din Munţii Retezat. În câteva zeci de minute, imaginea a stârnit o mulţime de comentarii: „Cum să fii fericită lângă o frumuseţe a naturii omorâtă. Nu sunt destule capre, oi, porci de sacrificat pentru mâncare?”; „Câtă inconştienţă”; „Vai, săraca. Cum curge sângele din ea. Ce brutal. Mai bine ştergeţi poza că vă ia Poliţia. Capra neagră e ocrotită de lege”.

Autoarea postării a fost contactată de reporterul adevarul.ro, dar nu a dorit să facă precizări asupra fotografiei. Reprezentanţii pensiunii din Retezat au transmis că „Totul este legal”. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc vânătoarea. Din primele informaţii, capra neagră a fost recoltată în condiţiile legii. La scurt timp, femeia şi-a sters postarea.

Caprele negre pot fi văzute de turiştii care se aventurează pe munte, în Masivele Retezat şi Parâng. Sunt protejate de lege, fiind considerate animalelor sălbatice pe cale de dispariţie, totuşi, vânătoarea lor este permisă în România. Anul trecut Ministerul Apelor şi Pădurilor a aprobat „recoltarea” a aproape 500 de exemplare.

Sursa: adevărul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...