Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: La IPJ Alba, porţi deschise elevilor şi sesiuni informativ – preventive, în săptămâna „Școala Altfel”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mii de preşcolari şi elevi s-au întâlnit cu poliţiştii, cu ocazia activităţilor cuprinse în programul „Școala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun 2016”. Au fost organizate zeci de sesiuni informative, prezentări de filme educative, discuţii interactive, demonstraţii şi porţi deschise.

DSC_0287În perioada 18- 21 aprilie, poliţişti din întregul judeţ au fost angrenaţi în activităţi comune cu unităţile de învăţământ, pentru ca elevii, beneficiari ai programului „Școala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”, să cunoască cât mai multe aspecte legate de siguranţa lor şi de specificul muncii de poliţie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La aceste activităţi au participat peste 70 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, acţiuni speciale, criminalistic şi prevenire a criminalităţii, care au susţinut 53 de sesiuni informativ – preventive, au prezentat tehnica din dotare şi au oferit explicaţii legate de munca de poliţie.

Peste 4.000 de preşcolari, elevi de gimnaziu şi liceeni au avut ocazia să interacţioneze cu poliţiştii şi să pună întrebări cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care pot să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, dar şi legate de modul de intervenţie al poliţiei în cazul unor evenimente.

Totodată, elevilor le-au fost explicate anumite tehnici criminalistice şi le-au fost prezentate mijloacele specifice, folosite pentru identificarea autorilor de infracțiuni.

Azi, 21 aprilie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost organizată „Ziua Porţilor Deschise”, iar instituţia a fost vizitată de elevi ai claselor primare de la şcoli din municipiul Alba Iulia.

Ca de fiecare dată, copiii au fost încântaţi de întâlnirea cu poliţiştii, de lucrurile noi pe care le-au aflat şi au promis că vor reveni şi cu alte ocazii.

[nggallery id=1990]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea