Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: La Cugir a fost aleasă conducerea Sucursalei Alba a Asociației Generale a Inginerilor din România. În funcția de președinte a fost reales dr. ing. Alexandru Micaciu

Ziarul Unirea

Publicat

în

În sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir a avut loc luni, 27 noiembrie, Adunarea generală a Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR), Sucursala Alba cu sediul la Cugir. Reuniunea a avut pe agenda de dezbateri: Darea de seamă a Consiliului Director al AGIR, de la alegerile precedente până în prezent; Alegerea noului consiliu de conducere al sucursalei.

În darea de seamă, președintele asociației, dr. ing. Alexandru Micaciu a arătat că ,,Scopul sucursalei AGIR Alba, este de a apăra interesele profesionale și sociale ale corpului ingineresc, preocupându-se de încadrarea lor corectă și demnă, perfecționarea profesională, recomandarea și promovarea inginerilor în interesul societății și al individului, indiferent de forma întreprinderii sau instituției unde este angajat. În acest scop si pentru atingerea valorilor pe care și le-a propus, AGIR are menirea de a organiza acțiuni de educație continuă inginerească; să sprijine libera initiativă a inginerilor prin consulting, cursuri manageriale, în scopul creării de noi locuri de muncă pentru ingineri, organizarea de dezbateri profesionale, conferințe, simpozioane, colocvii pentru realizarea unui larg schimb de cunoătinîe, experiență și informare în domeniile de specialitate tehnico- științifice”. În luările de cuvânt s-a pus accent pe implicarea membrilor AGIR în revigorarea activității asociației, în așa fel încât aceasta să-și ducă la îndeplinire rolul pentru care a fost constituită.

,,Nu este suficient să ne limităm doar la organizarea edițiilor ,,Conferinței Naționale – Profesorul Ion D. Lăzărescu Cugir”, ci este necesar să ne gândim și la alte activități care vizează dezvoltarea urbei, AGIR fiind un bun partener al administrației locale. Să contribuim la pregătirea forței de muncă, la calificarea profesională, acțiuni ce trebuie realizate dezinvolt și fără pretenții de recompensă materială”, a susținut dr. ing. Emil Muntean – vicepreședinte AGIR.

În același context, ing. Vasile Moldovan – administrator firmă (Nova Modul), a subscris la cele afirmate de Muntean și a propus creșterea numărului de membri ai asociației, prin găsirea de modalități care să o facă atractivă. Acesta a lansat ideea constituirii unei organizații cu personalitate juridică, a inginerilor din Cugir, mai numeroasă și mai atractivă, care să cuprindă cadre inginerești active sau aflate la pensie, la care să adere și persoane cu alt statut profesional(fizicieni, chimiști, maiștri, tehnicieni ș. a.).

,,Nu trebuie să ne angajăm în activități de anvergură. Să facem puțin, dar să se vadă”, a spus Moldovan. După epuizarea dezbaterilor s-a trecut la alegerea conducerii AGIR. În funcția de președinte AGIR a fost reales dr. ing. Alexandru Micaciu – profesor la Colegiul tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir.

Vicepreședinți au fost aleși:

-Dr. ing Emil Nicolae Muntean – director general Parcul Industrial Cugir

-Adrian Tulbure – profesor Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba iulia

-Mihaela Ciortea – lector Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia

-Dr. ing. Nicușor Mihai – SC Uzina Mecanică Cugir

-Ing. Vasile Moldovan – Nova Grup Cugir SRL

Membri ai consiliului director:

-Gheorghe Șuteu, Ioan Dăneasă, Aurel Voicu, Romulus Micu, Toader Ulise, Dacia Napău, Marcel Ruscă, Radu Roșian, Liliana Dache, Codruț cernea, Călin Curea, Mugurel Sârbu, Dorin Scânteie.

Secretar AGIR: Mariana Iviniș

O nouă reuniune AGIR a fost stabilită pentru data de 22 ianuarie 2018.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=4932]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii Un incediu de vegetație uscată a izbucnit vineri seara, în jurul orei 20.25 pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud. Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș Detasamentul de pompieri Aiud intervine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea