FOTO: La Colegiul Naţional Avram Iancu din Câmpeni au avut loc dezbateri şi concurs de eseuri pe tema discriminării

Colegiul National Avram Iancu din Cimpeni dezbateri concursuri de eseuri pe tema discriminarii (1)Săptămâna trecută  la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Câmpeni a avut loc partea a doua a dezbaterilor şi concursului de eseuri pe tema discriminării organizată de către Asociaţia pentru Dezvoltarea Munţilor Apuseni (ADEMA) şi Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Regiunii Centru (PROCEN) şi fundaţia ADESOR în parteneriat cu instituţia de învăţământ menţionată.

“Evenimentul a fost finalul dezbaterilor  şi a concursului de eseuri cu tema „Experienţa mea privind discriminarea” organizat de domnul Nicolae Corcheş profesor la Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni, domnul Claudiu Stefani  din partea Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia.

INFORMARE COVID-19

Activităţile au debutat cu vizionarea filmului „O clasă divizată” urmată de o dezbatere pe tema discriminării moderată de domnul Claudiu Stefani  din partea Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia. În baza cunoştiinţelor acumulate elevii au scris eseuri relativ la o experienţă personală a acestora referitoare la discriminare de sex, gen, rasă. Participanţii au elevi ai claselor cu profil umanist din cadrul liceului.

Au decernate premiile de către doamna Maria Oprea, preşedinta comitetului de părinţi al colegiului şi sponsor al evenimentului prin agenţia de turism “Elmaria turism & Flower” din Câmpeni  şi domnul Virgil Hanţiu preşedintele Adema şi Procen.

Activitatea se încadrează într-un program de conştientizare a prejudecăţilor şi practicilor discriminatorii în rândul elevilor de liceu derulat de Asociația ADEMA Câmpeni în parteneriat cu PROCEN Alba Iulia şi care au debutat în cadrul activităţilor şcolare desfăşurate în săptămâna „Şcoala altfel”, se arată într-un comunicat remis presei de organizatori.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...