Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO | La Blaj, lucrările de reabilitare energetică a primului lot de blocuri, în grafic. Investiție de peste 23 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Blaj, lucrările de reabilitare energetică a primului lot de blocuri, în grafic. Investiție de peste 23 milioane lei

Lucrările de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice pentru primul lot de 8 blocuri din municipiul Blaj, incluse în cadrul programului „Renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din municipiul Blaj” (PNRR – C5 Valul renovării – Apelul 1), sunt în grafic, a anunțat Gheorghe Rotar, primarul municipiului.

Citește și: FOTO | Continuă investițiile în infrastructura de sănătate de la Blaj: Când vor fi finalizate lucrările la clădirea Spitalului Nou și la secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Blaj 

În acest moment, derulăm lucrări la 4 dintre blocurile primului lot. La toate deja a fost schimbat acoperișul, iar stadiile de realizare sunt următoarele: Blocul G1 (strada Câmpul Libertății) – 78%, Blocul 5 (strada Gheorghe Barițiu) – 54 %, Blocul 7 (Blocul Aroma, Bulevardul Republicii) – 27% și Blocul 40 (strada Eroilor) – 23%.

În jurul datei de 1 septembrie 2024, vor începe lucările și la Blocul 41 de pe strada Eroilor. În acest prim lot mai sunt incluse pentru reabilitarea energetică Blocurile 1 și 2 – strada Gării, precum și Blocul 31 (Blocul Turn) de pe strada Erolilor.

Proiectul prevede schimbarea acoperișului, înlocuire tâmplărie (uși și ferestre), anveloparea termică cu vată minerală de 20 mm și instalarea de panouri fotovoltaice, precum și construirea a 8 stații de reîncărcare.

Valoarea contractului este de 23.642.940,47 lei (inclusiv TVA), iar contribuția de la bugetul local este zero, investiția fiind finanțată de Ministerul Dezvoltării.

Reabilitarea energetică a primului lot de 8 blocuri din municipiul Blaj are ca termen de finalizare sfârșitul verii anului 2025.

Urmează, în această toamnă, depunerea proiectului de reabilitare termică a blocurilor de locuințe în vederea eficientizării performanței energetice pentru cel de-al doilea lot, format din 19 blocuri din municipiul Blaj. Studiul de Fezabilitate este deja realizat, iar proiectul va fi depus în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2021-2027.

Reiau apelul către blăjenii care locuiesc la bloc, pe care îi îndemn să se constitue în asociații de proprietari, cu personalitate juridică, aceasta fiind singura condiție pentru a fi incluși în viitoarele programe naționale privind eficientizarea energetică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Lucrări de reabilitare la Școala din Sântimbru, printr-o finanțare nerambursabilă de peste 1 milion de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări de reabilitare la Școala din Sântimbru, printr-o finanțare nerambursabilă de peste 1 milion de euro Se lucrează la ”foc continuu” la Școala din Sântimbru, stadiul lucrărilor începute la sfârșitul lunii iunie avansând în ritm alert. Urmează reabilitarea Grădiniței din Sântimbru și a Școlii din Sântimbru Fabrică, totul printr-o finanțare nerambursabilă de peste 1 milion […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea