Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. La 98 de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia s-a sărbătorit… Ziua Kaufland?

Ziarul Unirea

Publicat

în

La 98 de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia s-a sărbătorit Ziua Kaufland, ar zice localnicii și românii veniți să sărbătorească, aici, Ziua Națională.

ziua-kaufland09Numărul bannerelor și steagurilor cu emblema Kaufland, care fluturau în bătaia vântului în aceste zile, pe perimetrul Cetății Alba Carolina, locul de sărbătoare a Zilei Naționale, a depășit cu mult numărul însemnelor tricolore și, implicit, decența și bunul simț.

Practic, pe perimetrul Cetății, Kaufland a fost omniprezent, iar oriunde întorceai capul te loveai cu privirea de însemnele primului hypermarket deschis în Alba Iulia.

Cu excepția steagului arborat în Piața Tricolorului, a drapelului de pe Catedrala Încoronării și a eșarfei de pe Palatul Principilor, ”roșu, galben și albastru” a lipsit din Cetate, fiind înlocuit cu roșu și alb.

Cu siguranță, Kaufland, care a avut în Alba Iulia vânzări însemnate, unele voci susținând că a fost o perioadă de timp cel mai profitabil magazin al acestei rețele din România, a fost principalul sponsor, ceea ce nu este lucru puțin, însă nicio sumă de bani nu ar trebui să subjuge un simbol național.

Niciunde în lume, la o manifestare, însemnele sponsorului nu sunt mai numeroase decât ale evenimentului. Sau, la Alba Iulia, oraș în care acum 98 de ani Marea Adunare Națională a decis Unirea Transilvaniei cu România, înfăptuind cel mai mare act de voință al românilor, s-a sărbătorit Ziua Kaufland și nu știm noi?

[nggallery id=3105]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat respingerea plângerii prealabile formulate împotriva HCL521/2023, prin care administrația locală dorește recuperarea a 505 mp teren din zona pasajului de lângă sediul primăriei. Este vorba despre terasa restaurantului Erol și accesele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea