Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Județul Alba continuă dezvoltarea: Un terminal intermodal ar urma să fie operațional în 2023, la Decea

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Județul Alba continuă dezvoltarea: Un terminal intermodal ar urma să fie operațional în 2023, la Decea

Terminalul va fi construit la Decea, lângă Aiud şi va fi utilizat de companii din întreaga regiune. Terminalul este în plan să fie operaţional în prima jumătate a anului 2023.

Localizarea sa şi legăturile rutiere şi feroviare, precum şi interoperabilitatea cu terminalul maritim DP World Constanţa deschid noi oportunităţi pentru producătorii şi distribuitorii români.

Avantajele ce vor fi resimţite de aceştia nu se vor limita la reducerea costurilor, ci vor include şi acces la expertiza internaţională a angajaţilor DP World, precum şi la reţeaua de terminale logistice, porturi şi servicii maritime gestionate în reţeaua DP World.

DP World îşi doreşte ca proiectul să transforme modul în care se transportă marfa în România şi din România în toată lumea.

Informaţii Terminal DP World

• Capacitate de operare: 50.000+ TEU / an
• Capacitate statică de stocare: 3.000 TEU

Va reprezenta un centru logistic si comercial major, fiind situat lângă autostrada A10, cu conexiune la infrastructura de cale ferată electrificată, aproape de Alba Iulia si Cluj-Napoca (acces la aeroportul „Avram Iancu”) si la 210 km de graniţa cu Ungaria.

Terminalul DP World va fi localizat în Aiud Intermodal Park România, investiţie aflată în curs de realizare de către dezvoltatorul belgian ILD. Pe lângă terminalul intermodal care va acoperi o suprafaţă de aproximativ 80.000 mp, parcul logistic va cuprinde si diverse alte facilităţi pentru producţie si viitoare dezvoltări logistice care vor ocupa o suprafaţă totală de peste 260.000 mp.

Terminalul va oferi producătorilor si distribuitorilor din regiune o integrare a facilităţilor de transport intermodal cu servicii suplimentare, precum spaţii de depozitare (inclusiv magazie cu temperatura controlată), facilităţi de încărcare si descărcare a containerelor si semiremorcilor de pe vagoane, spaţii de birouri, parcări pentru TIR-uri.

El va conecta mult mai usor zona centrală a ţării atât cu Portul Constanţa dar si cu principalele porturi ale Mării Adriatice si Mării Nordului si de acolo cu clienţi din jurul lumii.

Beneficiile principale pentru transportatori

Toţi producătorii si distribuitorii de mărfuri din Ardeal vor putea livra produse oriunde în jurul lumii, mult mai uşor, rapid si la un preţ mai avantajos decât o făceau până acum.

Transportul containerizat contribuie de asemenea si la reducerea şanselor de furt, accidente sau stricăciuni a mărfii transportate.

Predictibilitate crescută a datelor de livrare, trasabilitatea containerelor, eliminarea întârzierilor cu traficul şi procedurile vamale, calendare fixe de transport, standarde ridicate de calitate, planificare şi suport pentru transporturi de dimensiuni mari.

Acest proiect va crea 30 de noi locuri de muncă în zonă şi va susţine mult mai multe prin intermediul economiei orizontale, prin colaboratori şi furnizori.

Noul terminal va complementa operaţiunile DP World Constanţa, ajutând astfel să tranforme România într-un adevărat hub logistic şi de transport în Europa de Est. Va deservi în principal companiile cu activitate de producţie şi marii comercianţi localizaţi în special în judeţele Alba, Târgu Mureş, Sibiu, Hunedoara, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Va furniza un acces direct la reţeaua globală de terminale logistice, porturi şi servicii maritime gestionate de DP World.

Utilizarea transportului rutier combinat cu transportul feroviar pe distanţe lungi, va duce la reducerea cantităţilor de C02 emise şi va descongestiona căile rutiere. Astfel DP World va susţine aportul României în cadrul politicii Green Deal, a Uniunii Europene privind transportul mărfurilor într-un mod mai sustenabil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea