FOTO: ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, decorat de către regele Mihai I cu Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer

DSC_0161Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost decorat, săptămâna trecută, de către Regele Mihai I al României, prin Principesa Moştenitoare Margareta, cu Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer. Decorarea a avut loc în cadrul unui ceremonial solemn, ce s-a desfăşurat în Holul de Onoare al Castelului Peleş de la Sinaia, unde alături de Înaltpreasfinţia Sa au mai fost decorate personalităţi marcante din România, precum şi din alte cinci ţări străine.

Prima parte a sărbătorii de la Castelul Peleş, în seara zilei de 26 martie 2014, s-a desfăşurat în Holul de Onoare. Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a înmânat, în numele Majestăţii Sale Regelui, decoraţii regale unor personalităţi din România, precum şi din Canada, Japonia, Marea Britanie, Franţa şi Elveţia.

ELIT

Evenimentul decorării a fost urmat de o scurtă recepţie ţinută în Salonul de Muzică al Castelului Peleş, în care persoanele decorate au fost felicitate de către Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu al României şi Principele Nicolae al României.

După recepţie, în Sufrageria de Stat a Castelului Peleş, Înaltpreasfinţia Sa şi celelalte personalităţi au luat parte la un dineu alături de Alteţele Lor Regale.

Sursa foto: romaniaregala.ro

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

8 Comentarii

Ghita 31 martie 2014 at 13:05

Merita „sarmanul” Arhiepiscon, ca duce o „munca titanica”, in a mentine functional „Clubul de Hora Calugareasca”, infintat cu atata pasiune de vechiul Arhiepiscop, actualul Mitropolit al Clujului, Inalt Prea Sfintia Sa +Ionica!

Aurel Anucuta - profu de engleza 31 martie 2014 at 15:05

asa de curiosi ,stiti cat ia salariu net in mana acest inaaaaalllttt ?
nu o sa va vina sa credeti . mult mai mult ca si primarul nostru , mult mai mult ca unu care munceste 14 ore pe santier , mult mai mulllllt decat un profesor sau dorector de banca….

cand o sa aflati , o sa intelegeti ca de fapt pe spatele nostru INALLLLTIIII astia traiesc ca mafiotii !

spor la cautat !

Mariana 31 martie 2014 at 16:27

Cu ce nimicuri ieftine se ocupa unii ! Care or fi fost criteriile de acordare a acestor decoratii ? Asta-i regalitatea, o da pe receptii si cam atat. Oricum nu trebuia sa-i intareasca gradul de ofiter.

soimul de munte 31 martie 2014 at 16:46

amu intreb si yo ca nestiutorul-asta nu era ofiter?

george 31 martie 2014 at 16:46

Romania este conform constitutiei, republica, astfel ca:
– nu exista Regele Mihai I a Romaniei, Principesa Margareta a Romaniei, etc etc
– pana la urma nu exista, Rege, Alteta, etc pt ca pentru a fi rege, alteta trebuie sa ai cui sa-i fi rege, alteta, principe. Ori in acest caz, este evident ca nu exista „obiectul” stapanirii;
– este de asemenea evident ca nu exista „Ordinul Coroana Romaniei”. Distinctiile oficiale ale Statului Roman sunt deefinite prin legile speciale ale Statului Roman si pot fi acordate de oficialitatile Statului Roman, nu de altcineva.
Astfel ca tot ceea ce este relatat in acest articol este o mascarada si un circ ieftin.

bogdan 31 martie 2014 at 16:56

Ptr George, ai dreptate amice, santem rusinea lumii , avem republica cu rege/regi, imparati , printi Duda un actoras ratat si oficer acoperit , si bufoni caraghiosi ca acest f fericit decorat de misu balbaitul un alt profitorcare a primit de la vesnicul indragostit Tariceanu 30 mil euro drepturi de despagubire a celor furate in perioada regatului.
Dealtfel acest popa decorat este un frate geaman cu excrocul de Andrei /acum in CJ, CE FIINTE NERUSINATE AVEM .

S.P.Q.R. 31 martie 2014 at 20:00

V-as da eu decoratii,…de nu le-ati putea duce !!! ROMANIA MOARE DE FOAME SI VOI VA LAFAITI. Decoratii primite de la „rege” cica. Cine ??? Un TRADATOR ORDINAR,CARE A DAT TARA PE MANA RUSILOR. Sa fac pipi pe tine…”majestate”. Mai mult,toti ratatii si non valorile,din tara asta primesc decoratii. La saracul care indura zii de zii si face SUPRAVIETUIRE PRACTIC IN ROMANIA,nu-i da nimeni vreo decoratie,ptr ca traieste in jungla asta. Da las ca,poate vine si ziua aia,in care va da poporul decoratiiii…..reprezentate si echivalate in plumbi,numite gloante !!! Abia astept ziua aia,sa”decorez”cit mai multi,cefosi si burdihalai,pe care curg slaninile !!!

S.P.Q.R. 31 martie 2014 at 20:02

P.S….multi din cefalai si burdihalaii,care conduc actualmente ROMANIA SINT M-A-S-O-N-I !!! Niste scursuri.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...