Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Ion Dumitrel, premiat alături de meşteri, primari şi colaboratori la „Zilele Augustin Bena” Alba 2014

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Augustin Bena Alba56 Joi, 12 iunie 2014, s-au încheiat „Zilele Augustin Bena”, eveniment care a marcat împlinirea a 45 de ani de activitate a Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.Delegaţiile sosite din întreaga ţară cu această ocazie, au vizitat Atelierul de ţesut tradiţional din Bucerdea Vinoasă şi expoziţia etnografică din localitate, apoi au fost vizitate expoziţiile de Pictură şi Fotografie la Casa Artelor şi Galeriile CJ Alba.

Miercuri dimineaţa într-o atmosferă festivă, Sala Unirii din Alba Iulia a găzduit un eveniment de marcă, în cadrul căruia colaboratorii, angajaţii şi parteneri ai Centrului de Cultură au primit plachete şi diplome aniversare.

Zilele Augustin Bena Alba37Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a primit o diplomă de excelenţă pentru încurajarea actului cultural din partea directorului Centrului de Cultură, Daniela Floroian. De asemenea acesta a mai primit distincţii din partea directorilor Centrelor de Cultură din Mureş şi Gorj.

Diplome au primit şi primarii şi meşterii populari din localităţile în care Centrul de Cultură „Augustin Bena” desfăşoară activităţi prin clasele externe: Arieşeni, Horea, Vidra, Avram Iancu, Câmpeni,Sohodol, Bucerdea Vinoasă, Jidvei, Fărău, Săsciori – Sebeşel, Şugag, Cugir – Vinerea şi Biia. De asemenea au primit distincţii cei care au slujit Şcoala de Arte şi Meşteşuguri de-a lungul celor 45 de ani de activitate. Directorii şi reprezentanţi ai Centrelor de Cultură din judeţele: Satu Mare, Bihor, Mureş, Cluj, Caraş Severin, Gorj, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Galaţi, Bacău, Neamţ şi Bistriţa cu care Centrul de Cultură Alba întreţine strânse colaborări, au primit de asemenea diplome şi distincţii din partea organizatorilor.

Evenimentul a fost presărat cu câteva momente de virtuozitate din partea elevilor claselor de arte conduse de către Leontina Fărcaş cu „Mugurii de tezaur”, Nicolae Vancu, clasa instrumente de suflat şi Cristi Şuşman, clasa pian, acordeon, orgă electronică.

La eveniment au fost prezenţi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman şi Alin Cucui, Gabriel Cîra din cadrul Comisiei de Cultură a C.J Alba, directori şi reprezentanţi ai instituţiilor cu care Centrul de Cultură colaborează, elevi ai şcolilor de arte şi meşteşuguri, invitaţi, un numeros public.

[nggallery id=1951]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea