Foto| Într-un sat din județul Alba, aparent uitat de lume, culturile de lavandă au atras un producător de cosmectice bio, ale cărui produse concurează cu cele ale marilor producători
Renaşterea satului românesc • Culturile tradiţionale de lavandă din Găbud au atras aici primul producător de cosmetice certificate bio
Povestea a început acum 6 ani, când o tânără mămică a realizat că are nevoie pentru bebelușul ei de produse de igienă și hidratare, fără chimicale dăunătoare. Neidentificându-le pe piață, tânăra mamă a fost nevoită să înceapă să le studieze, să descopere ingrediente și calitățile acestora și, în final, să aibă curajul de a le produce în casă, manual, așa cum făceau bunicile noastre nu foarte demult. Așa au luat naștere produsele de care avea nevoie, sub numele de SOAPMILL, un brand sută la sută românesc.
Rezultatele nu s-au lăsat așteptate iar în anul 2011, produsele formulate de tânăra mamă, Silvia Chindea, au fost certificate bio de către BIO AUSTRIA GARANTIE. Astfel, Soapmill a fost prima firmă de profil din România care a deținut certificare BIO a produselor sale.
Afacerea de familie s-a dezvoltat inițial lângă București. Povestea a continuat însă în 2015, când Soapmill s-a reinventat. Pe lângă membrii noi ai echipei sale, micul laborator testează rețeta “Soapmill By NTN natură – tradiție – natural“, respectiv întoarcerea la natură, tradiție și ingredientele naturale.
Rețeta este testată într-un laborator care ia ființă în satul Găbud, comuna Noșlac, din judeţul nostru. Găbud: un sat între dealuri, înconjurat de pădure, unde fiecare anotimp te întâmpină cu naturalețea și frumusețea lui și unde cultura de lavandă este la ea acasă, prin tradiție. Produsele Soapmill sunt reformulate, conțin ingrediente active, naturale, combinate după rețete unice. Produsele sunt realizate în serie limitată.
”Atelierul de produse cosmetice din Găbud este o componentă a conceptului inițiat în 2013 pentru “valorificarea și renașterea a satului românesc, în cadrul conceptului natură – tradiție – natural”, concept care are ca și obiectiv valorificarea potențialului de resurse pe care le oferă mediul rural și tradițiile. Am pornit de la faptul că, cu ceva ani în urmă, pe aceste terenuri arabile care aparțineau satului se cultiva lavanda și producția nu era de neluat în seamă. De la cultura de lavandă nu a fost decât un pas spre valorificarea acesteia. Nu lipsea decât partea de prelucrare, prelucrare care am identificat-o în produsele cosmetice Soapmill”, explică Lucia Walther, coordonatoarea financiar-contabilă a afacerii. Ce minuni bio sunt produse în atelierul din Găbud?
De la săpunuri natural solide la săpunuri lichide, creme bio, uleiuri de masaj și de corp, bio. Gama de produse realizate aici este formată din săpunuri naturale solide, “Green Melody” – săpunuri naturale solide destinate întregii familii, pentru piele uscată, grasă și mixtă, “Yellow Express” – săpunuri naturale solide destinate în exclusivitate femeilor cu piele uscată, grasă și mixtă, “Twilight Breeze” săpunuri naturale solide destinate tipurilor de piele uscată, grasă și mixtă, “Morning Dew” săpunuri naturale solide pentru piele grasă și mixtă, ușor exfoliante, cu efect anticelulitic.
SOAPMILL produce la Găbud și creme organice bio pentru față, de mâini, de picioare, de corp, săpun lichid, șampon și gel de duș pentru corp și păr, cu parfum feminin Grapefruit sau Tangerine, fie profund masculin Peppermint sau Lavander, gama Luxury a cosmeticelor PREMIUN – prima colecție JAZZ Iasomie anti-rid hidratare 24 h și JAZZ Tiare anti-rid hidratare 24 h, fac parte din colecția de îngrijire anti-rid. Sunt produse la Găbud și uleiuri de corp și masaj Bio. Colecția conține uleiuri pentru corp și masaj BIO în 7 variante, obținute din combinații de uleiuri esențiale, cu efect de catifelare, hidratare și relaxare, ulei de corp anticelulitic cu efect de tonifiere, remodelare și relaxare și uleiul de corp cu Tiare hidratare 24 h pentru o hidratare intensă.
”Ingredientele folosite sunt de proveniență locală, cele pentru care au fost înființate plantații. Restul ingredientelor provin din Anglia și Franța. Produsele noastre sunt notificate pe portalul UE, au toate analizele solicitate de legislația națională și UE, și sunt în ultima faza de certificare bio cu AUSTRIA BIO GARANTIE GmbH pentru punctul de lucru din Găbud”, explică Lucia Walther.
”Răsfățatele Soapmill sunt doamnele de peste 30 de ani, mămicile care sunt interesate să folosească produse sănătoase pentru igiena copiilor. Nu deținem magazine ale noastre, dar colaborăm cu magazine specializate de vânzări suveniruri din Brașov și Sibiu. De curând am încheiat un parteneriat cu un hotel de 5 stele de pe Valea Prahovei. Desfacerea, în ceea mai mare parte, se realizează prin comerțul electronic, pe www.soapmill.ro” mai spune Lucia Walther.
[nggallery id=3425]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun