Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto| Într-un sat din județul Alba, aparent uitat de lume, culturile de lavandă au atras un producător de cosmectice bio, ale cărui produse concurează cu cele ale marilor producători

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Renaşterea satului românesc • Culturile tradiţionale de lavandă din Găbud au atras aici primul producător de cosmetice certificate bio

Povestea a început acum 6 ani, când o tânără mămică a realizat că are nevoie pentru bebelușul ei de produse de igienă și hidratare, fără chimicale dăunătoare.  Neidentificându-le pe piață, tânăra mamă a fost nevoită să înceapă să le studieze, să descopere ingrediente și calitățile acestora și, în final, să aibă curajul de a le produce în casă, manual, așa cum făceau bunicile noastre nu foarte demult. Așa au luat naștere produsele de care avea nevoie, sub numele de SOAPMILL, un brand sută la sută românesc.

Rezultatele nu s-au lăsat așteptate iar în anul 2011, produsele formulate de tânăra mamă, Silvia Chindea, au fost certificate bio de către BIO AUSTRIA GARANTIE. Astfel, Soapmill a fost prima firmă de profil din România care a deținut certificare BIO a produselor sale.

Afacerea de familie s-a dezvoltat inițial lângă București. Povestea a continuat însă în 2015, când Soapmill s-a reinventat. Pe lângă membrii noi ai echipei sale, micul laborator testează rețeta “Soapmill By NTN natură – tradiție – natural“, respectiv întoarcerea la natură, tradiție și ingredientele naturale.

Rețeta este testată într-un laborator care ia ființă în satul Găbud, comuna Noșlac, din judeţul nostru. Găbud: un sat între dealuri, înconjurat de pădure, unde fiecare anotimp te întâmpină cu naturalețea și frumusețea lui și unde cultura de lavandă este la ea acasă, prin tradiție. Produsele Soapmill sunt reformulate, conțin ingrediente active, naturale, combinate după rețete unice. Produsele sunt realizate în serie limitată.

”Atelierul  de produse cosmetice din Găbud  este o componentă a conceptului inițiat în 2013 pentru “valorificarea și renașterea a satului românesc, în cadrul conceptului natură – tradiție – natural”, concept care are ca și obiectiv valorificarea potențialului de resurse pe care le oferă mediul rural și tradițiile. Am pornit de la faptul că, cu ceva ani în urmă, pe aceste terenuri arabile care aparțineau satului se cultiva lavanda și producția nu era de neluat în seamă. De la cultura de lavandă nu a fost decât un pas spre valorificarea acesteia. Nu lipsea decât partea de prelucrare, prelucrare care am identificat-o în produsele cosmetice Soapmill”, explică Lucia Walther, coordonatoarea financiar-contabilă a afacerii. Ce minuni bio sunt produse în atelierul din Găbud?

De la săpunuri natural solide la săpunuri lichide, creme bio, uleiuri de masaj și de corp, bio. Gama de produse  realizate aici este formată din săpunuri naturale solide, “Green Melody” – săpunuri naturale solide destinate întregii familii, pentru piele uscată, grasă și mixtă, “Yellow Express” – săpunuri naturale solide destinate în exclusivitate femeilor cu piele uscată, grasă și mixtă, “Twilight Breeze” săpunuri naturale solide destinate tipurilor de piele uscată, grasă și mixtă, “Morning Dew” săpunuri naturale solide pentru piele grasă și mixtă, ușor exfoliante, cu efect anticelulitic.

SOAPMILL produce la Găbud și creme organice bio pentru față, de mâini, de picioare, de corp, săpun lichid, șampon și gel de duș pentru corp și păr, cu parfum feminin Grapefruit  sau Tangerine, fie profund masculin Peppermint sau Lavander, gama Luxury a cosmeticelor PREMIUN – prima colecție JAZZ  Iasomie  anti-rid hidratare 24 h și JAZZ  Tiare  anti-rid hidratare 24 h, fac parte din colecția de îngrijire anti-rid. Sunt produse la Găbud și uleiuri de corp și masaj Bio. Colecția conține uleiuri pentru corp și masaj  BIO  în 7 variante, obținute din combinații de uleiuri esențiale, cu efect de catifelare, hidratare și relaxare, ulei de corp anticelulitic cu efect de tonifiere, remodelare  și relaxare  și uleiul de corp cu Tiare hidratare 24 h pentru o hidratare intensă.

”Ingredientele folosite sunt de proveniență locală, cele pentru care au fost înființate plantații. Restul ingredientelor provin din Anglia și Franța. Produsele noastre sunt notificate pe portalul UE, au toate analizele solicitate de legislația națională și UE, și sunt în ultima faza de certificare bio cu AUSTRIA BIO GARANTIE GmbH pentru punctul de lucru din Găbud”, explică Lucia Walther.

”Răsfățatele Soapmill sunt doamnele de peste 30 de ani, mămicile care sunt interesate să folosească produse sănătoase pentru igiena copiilor. Nu deținem magazine ale noastre, dar colaborăm  cu magazine specializate de vânzări suveniruri din Brașov și Sibiu. De curând am încheiat un parteneriat cu un hotel de 5 stele de pe Valea Prahovei. Desfacerea, în ceea mai mare parte, se realizează prin comerțul electronic, pe www.soapmill.ro” mai spune Lucia Walther.

[nggallery id=3425]

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea