Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Întâlnirea lui Florin Roman cu prietenii de pe facebook: O sută de participanți și aproape 3 ore de discuții

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Roman cu prietenii facebook (2)Circa o sută dintre prietenii” de pe facebook ai lui Florin Roman, printre care și colegi liberali, au participat duminică seară, timp de aproape trei ore, la întâlnirea organizată de președintele PNL Alba Iulia și totodată vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Inițiativa lui Roman de a se întâlni față în față cu localnicii județului Alba a avut drept scop declarat îmbunătățirea comunicării directe dintre omul politic și de administrație Florin Roman și cetățeni, dar și prezentarea, promovarea proiectelor sale politice, respectiv a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare din acest an și pentru cele locale, la Primăria Alba Iulia, din 2016.

Discuția, moderată de jurnalistul Dan Lungu ca și voluntar, a fost una pașnică deși au fost abordate subiecte fierbinți precum pensiile mici, bazinul olimpic, proiectul Roșia Montană, cimitirul Maieri din Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina, clubul de fotbal FC Unirea, Spitalul Județean, defrișarea pădurilor, finanțarea evenimentelor culturale și altele.

Întâlnirea a început cu o scurtă introducere, prin care Florin Roman s-a prezentat celor din sală menționând informații despre studiile, locurile de muncă și funcțiile ocupate de-a lungul vremii dar și despre despre familie și interese personale. Liberalul a spus încă de la început că demersul de față are în spate și un interes politic, acela de a se promova pe el și proiectele sale, subliniind însă că astfel va putea să plieze aceste proiecte pe nevoile reale ale cetățeanului.

Legat de problema desființării clubului de fotbal FC Unirea, Roman a spus că acest sport și suporterii săi din Alba suferă pentru că ”cineva și-a băgat mâna în bani și asta nu este corect”, iar Poliția și DNA-ul trebuie să își facă treaba în acest sens. Liberalul a recunoscut că nici în 2014 Consiliul Județean nu are bani alocați finanțării fotbalului mare, însă a amintit sumele importante cu care administrația județeană sprijină cluburile de volei, handbal și baschet din Alba. Mesajul politicianului a fost ca toți cei care iubesc fotbalul să se implice mai mult, să facă petiții, să solicite autorităților locale să găsească soluții pentru relansarea acestui club și refacerea performanțelor cu care toți microbiștii din Alba se mândreau cândva. În final, vicele CJ Alba a afirmat că dacă PNL va obține majoritate în Consiliul Local Alba Iulia sau la nivelul Consiliului Județean, va susține finanțarea acestui sport.

Florin Roman a lansat și ideea înființării unui consiliu consultativ format din lideri de opinie, fără apartenență politică, de la nivelul cartierelor, care să faciliteze accesul cetățenilor la deciziile care se iau în administrația locală. Aceasta ar fi în opinia politicianului o modalitate de a evita situațiile în care cei ce acced în funcții publice ajung să nu mai coboare urechea la problemele reale ale cetățenilor.

În jurul oamenilor din administrația publică gravitează o mulțime de guguștiuci, care îți spun doar ce bun ești, ce bine arăți, și astfel, se întâmplă adesea să pierzi contactul cu realitatea”, s-a exprimat plastic liberalul, legat de această temă.

Legat de cheltuirea banilor publici pentru organizarea evenimentelor culturale în județul Alba, vicele consiliului județean a spus că suma alocată în acest sens, de către administrația județeană pentru anul 2014, a fost redusă cu 10 procente. Un alt aspect avut în vedere de liberal sunt evenimentele organizate de primăriile din mediul rural, care au transformat tradițiile locale în “chiciuri”. Unul dintre participanții la dezbatere, Cristina Cândea, președintele Asociației RYMA din Alba Iulia, a sugerat să fie elaborate niște grile de evaluare a evenimentelor finanțate din bani publici, iar în baza acestor criterii de analiză, să se decidă care evenimete merită sau nu să primească în continuare bani.

Întrebat de proiectul Roșia Montană, Roman a spus că în calitate de vicepreședinte al CJ Alba consideră că exploatarea inteligentă a resurselor miniere pe care județul le are reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea economică a Albei și pentru bunăstarea multora dintre locuitorii zonei.

Din punct de vedere economic și mai ales ca și liberal nu pot să fiu împotriva niciunei investiții. Ca om politic însă, care reprezintă comunitatea, trebuie să țin cont și de părerea dumneavoastră, celor care sunteți împotriva acestui proiect. Iar dacă voi fi pus vreodată să iau o decizie în acest sens nu o voi lua decât după ce mă voi consulta cu voi. Cu cât mai mulți dintre voi. Voi trimite scrisori fiecărui localnic, pe care să le poată trimite înapoi cu poziția sa vizavi de acest subiect.

Un alt subiect, ridicat de Cătălin Borangic, a fost legat de afacerea cimitirul Maieri din Alba Iulia”, defrișat pentru a-l putea exploata mai bine firma care administrează acest serviciu public în parteneriat cu primăria. Astfel că societatea comercială ar avea în administrare cei peste 25.000 de metri pătrați – suprafața cimitirului Maieri, pentru care ar plăti la bugetul local circa 2.000 de euro anual.

La sfârșit, toți participanții la întâlnire care au dorit au primit din partea lui Roman câte un calendar mic și o insignă mică inscripționată cu un “f” simbolic, care vine de la facebook, această comunitate virtuală care a inspirat evenimentul de astăzi.

Roman a afirmat că intenționează să permanentizeze acest gen de consultare directă a cetățenilor, prin care să se supună evaluării localnicilor și să primească sfaturi în legătură cu ce ar trebui să facă în viitor.

 [nggallery id=1020]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea