Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto: Întâlnire informală a ministrului Dezvoltării cu primari din Munții Apuseni, pe tema investițiilor ce pot finanțate în zonă prin acest minister

Ziarul Unirea

Publicat

în

La invitația deputatului Corneliu Olar, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a avut în comuna Horea o întâlnire informală cu peste 20 de invitați, între care s-au regăsit primari, viceprimari și reprezentanți PNL din zona Apusenilor, alături de care a sosit de la Alba Iulia și deputatul Claudiu Răcuci.

Întrunirea s-a desfășurat miercuri după amiază la „Căsuța din povești” din centrul localității, aceasta fiind un prilej bun pentru ca primarii și reprezentanții comunităților din Apuseni să-și prezinte problemele pe care le întâmpină aici și să afle direct, de la ministru, oportunitățile de investiții pentru localitățile pe care le administrează.

Astfel, ministrul Dezvoltării, a prezentat situația la zi a proiectelor implementate deja și informații despre cele care se pot finanța pe viitor de către acest minister, menționând că toate lucrările și contractele semnate pe PNDL 1 sau PNDL 2 vor continua și vor fi finanțate. Totodată, ministrul Ștefan a precizat informații despre situația proiectelor derulate până în prezent și a celor care pot fi finanțate de către Compania Națională de Investiții – CNI – iar ca noutate a anunțat demararea în acest an a unui nou program de dezvoltare locală, prin care se dorește creșterea calității vieții și a veniturilor cetățenilor din mediul rural prin crearea de locuri de muncă și investiții în mediul privat.

Fiind o întâlnire interactivă, primarii, deputatul Olar sau cei prezenți au semnalat o parte dintre problemele cu care se confruntă aceștia în zona Apusenilor, printre cele menționate regăsindu-se situația unor contracte derulate sau ce se doresc a fi implementate prin Ministerul Dezvoltării,  starea foarte proastă a drumurilor naționale ce trec prin Țara Moților, gunoaiele și PET-urile ce se întâlnesc în principal în apropierea apelor curgătoare sau transportate de acestea nu doar în această zonă ci în întreaga țară, restricțiile de care au parte localnicii din Apuseni în cadrul ariilor protejate și în exploatarea lemnului, valori depreciate de inflație și de cursul valutar ale unor proiecte depuse și aflate în așteptare sau altele.

Totodată, a fost identificată printre acestea și probabil cea mai mare problemă a zonei: îmbătrânirea populației, lipsa sau migrarea tinerilor de aici și depopularea accentuată a localităților, aceasta din urmă devenind și o greutate în finanțarea proiectelor derulate prin Ministerul Dezvoltării.

Discuțiile au durat aproximativ o oră și jumătate, iar la finalul întrunirii, ministrul Ion Ștefan a transmis următoarele: „Am întâlnit în Apuseni primari harnici, oameni dedicați comunității locale, care au proiecte importante și vor finanțare pentru ideilor lor. Îi voi sprijini, Partidul Național Liberal va sprijini primarii din Munții Apuseni.

Prietenului nostru, deputatul Corneliu Olar, care este un om implicat și aproape de cetățenii de aici, îi dorim multă sănătate, bucurii și sperăm să-l avem în continuare coleg la București și în viitorul mandat 2020-2024. Merită, este un fiu al locului, care se luptă pentru comunitățile din zona Munților Apuseni. Mult respect!”

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea