FOTO| Instalații clandestine de racordare la curent descoperite în Blaj, după o acțiune a electricienilor și a jandarmilor

În data de 10.06.2020, patru echipe din cadrul Sucursalei Brașov a SDEE Transilvania Sud, cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului General al Jandarmeriei Alba, au efectuat 135 controale la instalațiile electrice ale utilizatorilor din localitatea Blaj, județul Alba.

Din totalul instalațiilor verificate, au fost identificate 8 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, fără contract de furnizare sau prin racordarea unor instalații clandestine la coloanele de branșament, înaintea grupurilor de măsură, și 2 locuri de consum unde s-a identificat deteriorarea coloanei de distribuție, în vederea refacerii branșamentului electric.

ELIT

Toate aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.
Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...