FOTO: ”Inovații în predarea orientată spre practică a mecatronicii”, proiect Erasmus la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia
Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” implementează, în cadrul programului Erasmus + (2014-2020), Acțiunea cheie 2 (KA2) – Parteneriate strategice în domeniul formare profesională -VET, în calitate de coordonator, proiectul INTEMPO – „Innovations in teaching mechatronics in automotive sector, practically oriented” / ”Inovații în predarea orientată spre practică a mecatronicii”. Valoarea totală a grantului obținut este de 131.135 euro, proiectul desfășurându-se în perioada 01.12.2015 – 30.11.2017.
Proiectul a fost depus ca urmare a identificării următoarelor nevoi la nivelul instituției de învățământ: formarea profesorilor care predau discipline tehnice, corelarea conținuturilor specifice cu cerințele de pe piața muncii în domeniul mecatronicii și adaptarea metodelor de predare și de utilizare a tehnologiei în clasă pentru o abordare modernă și inovatoare, făcând disciplinele tehnice mai atractive pentru elevi/cursanți. Obiectivul general al parteneriatului este de a îmbunătăți aptitudinile și competențele profesorilor si ale formatorilor din învățământul profesional și tehnic, astfel încât, abordarea didactică să răspundă nevoilor menționate.
”Principalele rezultate pe care ne propunem să le realizăm sunt: un auxiliar curricular pentru mecatronică (o colecție de materiale didactice rezultate din cooperare și munca în comun) și un ghid de predare pentru mecatronică”, transmit reprezentanții școlii.
Parteneri: Zespół Szkół Nr 2 w Sanoku, Sanok, Polonia; Mesleki Egitim Merkezi, Edremit, Turcia; Inercia Digital S.L., Cartaya, Huelva, Spania; FA-Magdeburg GmbH, Magdeburg, Germania; Consorzio per la formazione logistica intermodale, Venezia, Italia.
Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” a găzduit, ȋn perioada 10-13 februarie 2016, prima întâlnire transnaţională din cadrul proiectului, la care au participat 16 persoane din organizațiile partenere. La deschiderea oficială a întâlnirii au participat reprezentanți ai comunității locale şi județene, ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Companiilor care susțin Școala Profesională Germană şi profesori ai colegiului.
Pe parcursul întâlnirii, ȋn concordanță cu programul stabilit, au avut loc activități de prezentare a organizațiilor partenere, a sistemelor educaționale din fiecare ţară şi prezentarea orașului, regiunii şi ţării din care provin partenerii. Echipa Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”, formată din prof. Sȋnc Carmen, Hoisan Bianca, Popa Aurica şi Henegariu Camelia, a pregătit un set de materiale suport pentru managementul şi implementarea proiectului, materiale dezbătute pe larg ȋn cadrul întâlnirii.
De asemenea, au fost prezentate activitățile desfășurate în primele luni ale proiectului, s-au făcut schimburi de bune practici, s-a realizat logo-ul proiectului și s-au stabilit temele şi strategiile de lucru atât pe termen scurt, până la următoarea întâlnire de proiect, cât şi pe termen lung, pentru ȋntreaga perioadă de desfășurare a proiectului. (C.M.)
Activităţi surprinse ȋn imagini:
[nggallery id=1807]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]