FOTO Inițiativă lăudabilă la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia. Proiectul ”Clubul Jurnaliștilor” a fost lansat astăzi
Într-o perioadă în care elevii sunt pregătiți în proporție de aproape 100 la sută teoretic, Școala Generală ”Avram Iancu” din Alba Iulia a lansat un proiect cu pregătire practică, ”Clubul Jurnaliștilor”, o inițiativă lăudabilă în urma căreia școlari de clasele V-VIII învață ce înseamnă să fii un reporter, redactor, un formator de opinie sau un prezentator.
Sigur, veți spune că este mult prea devreme ca un elev de clasa a V-a să-și formeze o opinie despre ceea ce vrea să devină, dar ”Clubul Jurnaliștilor” nu urmărește doar acest lucru, ci dezvoltarea deprinderilor de comunicare, muncă în echipă, dinamism și implicare.
Elevii nu au fost selectați ci s-au implicat voluntar, iar în prezent clubul are aproximativ 25 de membri. Astăzi, jurnaliști din presa scrisă, radio și televiziune au acceptat invitația reprezentanților școlii și au participat la conferința de deschidere, unde au vorbit cu cei care le vor ocupa locul, elevi interesați să afle cât mai multe din ”tainele” mass-media.
Tinerii au fost interesați să afle ce înseamnă meseria de jurnalism, cum pot realiza o știre, un reportaj, cum a fost începutul jurnaliștilor din Alba Iulia, dacă meseria implică neglijarea familiei sau dacă zvonul poate reprezenta o știre.
Reprezentanții instituției ne-au precizat că obiectivul fundamental al proiectului este identificarea elevilor creativi, spontani, entuziaști, care doresc să se implice în viața școlii, a comunității în care trăiesc și vizează formarea unor competențe de comunicare, digitale, de muncă în echipă în vederea realizării unor emisiuni radio, interviuri sau reportaje.
Proiectul se va derula pe parcursul anului școlar 2014-2015, micii jurnaliști vor vizita redacțiile ziarelor, radiourilor sau televiziunilor, vor scrie pentru o revistă, un ziar online și vor avea ocazia să vorbească la radioul școlii.
Echipa de coordonare și implementare este formată din: director Elena Ignat, prof. Mirela Ianc, prof Dana Slevaș, prof Ioana Toma, prof. Gabriela Maria, prof Iulia Calistru, prof. documentarist Camelia Pop și prof Simona Medrea.
Despre modul în care se descurcă elevii veți afla în viitorul apropiat, noi nu putem decât să le urmăm multă baftă și să sperăm că alte cluburi ale medicilor, avocaților, inginerilor, profesorilor, etc. vor mai fi înființate în județul nostru și nu numai.
[nggallery id=2554]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]