Rămâi conectat

Actualitate

FOTO Inițiativă lăudabilă la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia. Proiectul ”Clubul Jurnaliștilor” a fost lansat astăzi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clubul Jurnalistilor la Scoala Avram Iancu18Într-o perioadă în care elevii sunt pregătiți în proporție de aproape 100 la sută teoretic, Școala Generală ”Avram Iancu” din Alba Iulia a lansat un proiect cu pregătire practică, ”Clubul Jurnaliștilor”, o inițiativă lăudabilă în urma căreia școlari de clasele V-VIII învață ce înseamnă să fii un reporter, redactor, un formator de opinie sau un prezentator.

Sigur, veți spune că este mult prea devreme ca un elev de clasa a V-a să-și formeze o opinie despre ceea ce vrea să devină, dar ”Clubul Jurnaliștilor” nu urmărește doar acest lucru, ci dezvoltarea deprinderilor de comunicare, muncă în echipă, dinamism și implicare.

Elevii nu au fost selectați ci s-au implicat voluntar, iar în prezent clubul are aproximativ 25 de membri. Astăzi, jurnaliști din presa scrisă, radio și televiziune au acceptat invitația reprezentanților școlii și au participat la conferința de deschidere, unde au vorbit cu cei care le vor ocupa locul, elevi interesați să afle cât mai multe din ”tainele” mass-media.

Clubul Jurnalistilor la Scoala Avram Iancu03Tinerii au fost interesați să afle ce înseamnă meseria de jurnalism, cum pot realiza o știre, un reportaj, cum a fost începutul jurnaliștilor din Alba Iulia, dacă meseria implică neglijarea familiei sau dacă zvonul poate reprezenta o știre.

Reprezentanții instituției ne-au precizat că obiectivul fundamental al proiectului este identificarea elevilor creativi, spontani, entuziaști, care doresc să se implice în viața școlii, a comunității în care trăiesc și vizează formarea unor competențe de comunicare, digitale, de muncă în echipă în vederea realizării unor emisiuni radio, interviuri sau reportaje.

Proiectul se va derula pe parcursul anului școlar 2014-2015, micii jurnaliști vor vizita redacțiile ziarelor, radiourilor sau televiziunilor, vor scrie pentru o revistă, un ziar online și vor avea ocazia să vorbească la radioul școlii.

Echipa de coordonare și implementare este formată din: director Elena Ignat, prof. Mirela Ianc, prof Dana Slevaș, prof Ioana Toma, prof. Gabriela Maria, prof Iulia Calistru, prof. documentarist Camelia Pop și prof Simona Medrea.

Despre modul în care se descurcă elevii veți afla în viitorul apropiat, noi nu putem decât să le urmăm multă baftă și să sperăm că alte cluburi ale medicilor, avocaților, inginerilor, profesorilor, etc. vor mai fi înființate în județul nostru și nu numai.

[nggallery id=2554]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea