Rămâi conectat

Sport

FOTO: Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia 0-1 (0-0), în derby „de Alba” | „Lanterna roșie” a fost o nucă tare pentru „alb-negri”

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

CSM Unirea Alba Iulia s-a impus în derby „de Alba” cu Industria Galda de Jos, însă trupa lui Alexandru Pelici a avut mult de tras pentru a frânge cerbicia „lanternei roșii”

Industria Galda de Jos și-a vândut scump pielea, ultima clasată oferind o replică neașteptat de puternică. Jocul în sine a fost echilibrat, cu mai multe oportunități în dreptul amfitrionilor, mai ales în startul actului secund. Raicea (69) a semnat singurul gol al disputei, iar uniriștii continuă marșul imbatabil din acest an, cu a 5-a victorie la rând.

Găldenii s-au predat cu greu în fața unui oponent de alt calibru, ce testează diverse formule. Albaiulienii au terminat în inferioritate, fiind eliminat Vomir (90), pentru cumul de avertismente. În prelungiri, amfitrionii au avut în penalty neacordat pentru fault la Mureșan

*Penalty la S. Mureșan în prelungiri!

„După scor este eșec, dar eu sunt mândru și îmi felicit băieții. Nu am jucat de la egal la egal cu Unirea Alba Iulia, am fost peste Unirea Alba Iulia. În actul secund, după o primă repriză echilibrată, am avut 3 situații de a marca. Dar am avut un unsprezece metri clar! O să trimit poză cu glezna lui Mureșan. Ce se întâmpla dacă se acorda 11 metri, 100 la sută cinstit, recunoscut de toată banca tehnică a adversarilor, inclusiv de jucători? Unirea avea cu două puncte mai puțin și avea și Galda un punct, pe merit. Poate că ratam 11 metri, dar e clar! Eu nu înțeleg genul acesta de lucruri, te pui sclav că e Unirea. Așa e bătaie de batjocură la adresa băieților aceștia care merg la muncă, vin când pot la antrenament, iar azi și-au dorit și au arătat valoare în teren”, a răbufnit Paul Ciucă.

Industria a avut situații bune, ne-au pus destule probleme, în ciuda poziției din clasament. Până la urmă e bine că am reușit să câștigăm și să menținem această serie. Felicitări Galdei pentru modul cum s-a organizat și modul cum a luptat. În ceea ce ne privește, suntem la jumătatea play-out-ului și ne dorim să mergem pe același drum, să dăm minute cât mai multe celor care au jucat mai puțin, sau nu au jucat în ultima perioadă, pentru a decide la vară ce avem de făcut. Nu sunt mulțumit că am luat acel cartonaș roșu, nu e normal să primim avertismente în asemenea conjuctură, primul fiind pentru proteste”, a spus Alexandru Pelici

*0-1, MIN. 69: RAICEA împinge mingea în plasă din careul mic după o combinație pe traseul Roșu – R. Nistor

 

Circov (51) nu ajunge o centrare în fața porții. O nouă ocazie mare pentru gazde, Giorgiu (53), iarăși nu poate împinge mingea în plasă din apropiere. Baghiu (59), iarăși o situație excelentă. Pelici a efectuat 3 modificări la pauză și a schimbat sistemul de joc

Cioară (6) – șut în diagonală, alături. Frențiu (17) – lovitură liberă din lateral respinsă de Stoian. I. Grozav (27) – reluare în plasa laterală. Șut centrare Fetița (30) – respins din fața porții de Puha. Ocazie mare Roșu (43), reluare peste din careul mic. O primă repriză echilibrată, cu oportunități la ambele porți.

În jur de 200 de spectatori în tribună. Gazdele, cu o improvizație în defensivă, Frențiu – ca fundaș central.

Duel disproporționat între conjudețene, uniriștii fiind la prima din cele 3 deplasări consecutive. Paul Ciucă se află la prima apariție în fața fanilor de la preluarea echipei, având în față un oponent care nu a pierdut în acest an și are 4 jocuri succesive adjudecate. Industria, cu un singur punct în 11 meciuri și ultimele 4 întâlniri pierdute, are șanse minime de a evita retrogradarea.

Industria: Suciu – Juncan, Potopea/ cpt, Frențiu, Puha – Grosu, Circov (67, S. Mureșan) – Giorgiu (85, Oneț), Baghiu, Cioară (81, V. Domșa) – Stănilă; rezerve Groza, C. Dănilă, Șt. Radu, B. Popescu, An. David, Grecu. Antrenor Paul Ciucă.

CSM Unirea: Stoian – Ardei, I. Grozav (46, Mâlnă), Vomir – Sebaș, Ardeiu (46, R. Nistor), C. Cristea/ cpt. (62, M. Boldea), Giurgiu – Roșu (79, M. Codrea), Fetița, Indrei (46, Raicea); rezerve Korbl, Ciaun, Fl. Istrate, Borza. Antrenor Alexandru Pelici.

Arbitri Al. Șuvar, B. Vasile, D. Brândușesc (toți Sibiu) Observatori Cl. Cîrstea (Rm. Vâlcea), Cr. Gîț (Deva)

Cartonaș roșu: R. Raicea (90+2) – de pe bancă pentru proteste/ Vomir (9o)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna | CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna, CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne La finele unei săptămâni încărcate, cu trei jocuri pentru divizionarele terțe, sunt prevăzute întâlnirile etapei a 8-a din play-off-ul și play-out-ul Ligii 3. Toate conjudețenele evoluează sâmbătă, 11 mai, la ora 18.00, duelurile fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea