FOTO: Încheierea Programului Youthbank Alba 2012-2013, sărbătorită cu premii, muzică și tort
Elevii implicați în programul Youthbank Alba în anul școlar 2012-2013, au fost premiați astăzi, în cadrul unui eveniment organizat la Restaurantul PUB 13. Au fost prezentate proiectele finanţate iar tinerii din echipele finanţate, coordonatorii lor, organizaţiile gazdă şi liceele din care provin au primit diplome. Au mai fost premiați finanţatorii, sponsorii şi partenerii.
Gazde și organizatori au fost liceenii din echipa Youthbank care, la capătul unei seri foarte reușite au fost răsplătiţi, la rândul lor, de către Dorin Sava, directorul Fundaţiei Comunitare Alba, cu diplome şi un tort, pentru efortul şi performanţele obținute pe parcursul anului.
Iată premianții din acest an:
*Echipa Tinact Tibru (formată din liceeni ai Colegiului Tehnic Apulum, Seminarului Teologic Ortodox și Colegiului Dionisie Pop Marțian), cu proiectul ”Acționăm împreună pentru un viitor sănătos” prin care au amenajat o bază sportivă în satul Tibru din comuna Cricău. Partenerii le-au fost Parohia Ortodoxă Tibru și Primăria Comunei Cricău.
*Echipa ”Cititorii” (formată din liceeni ai Seminarului Teologic Ortodox “Mitropolit Simion Ștefan”), cu proiectul “Citim într-o zi cât alții în 7 ani”, care și-au realizat obiectivul: introducerea lecturii în universul copiilor încă de la vârsta la care slovele devin cunoscute. Partenerii lor au fost Asociația Stop Autism Alba și Școala Vasile Goldiș.
*Echipa „Smile” (formată din liceeni ai Colegiului Militar Liceal “Mihai Viteazu”), cu proiectul “Astăzi aleg să zâmbesc”, prin care au “distribuit” zâmbete, la propriu și la figurat locuitorilor municipiului. Proiectul a primit și un premiu special fiind considerat ”Cel mai apreciat” după ce a adunat nu mai puțin de 758 de like-uri pe Facebook.
*Echipa “Floare de colț“ (formată din liceeni ai Colegiului Militar Liceal “Mihai Viteazu”), cu proiectul “Concurs de orientare turistică și sportivă pentru liceeni”. Aceștia și-au propus și au realizat socializarea între cluburile/ cercurile școlare de turism, dezvoltarea altor cluburi de turism în județ, cunoașterea noțiunilor de bază în orientarea turistică, promovarea mișcării și a sportului în natură, cunoașterea potențialului turistic al județului Alba. Partenerii tinerilor în proiect au fost Colegiul Militar, Salvamont Alba și CETM Albamont.
*Echipa “Tinerii SMart“ (formată din liceeni ai Colegiului Tehnic Apulum, Liceului Sportiv, Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian și ai Colegiului de Afaceri), cu proiectul “Socializarea are prioritate” prin care și-au propus creșterea gradului de socializare a bolnavilor de scleroză multiplă, având ca partener Asociația SM Speromax Alba. Echipa a câștigat și unul dintre cele două premii pentru ”Cel mai antreprenorial proiect” – liceenii adunând 2.555 de lei.
*Echipa “Pro Viață“ (formată din elevi din Liceul “Sf. Iosif” și Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”), cu proiectul “Săptămâna sănătății” prin care au practic tinerilor efectele benefice ale sportului în viața lor. Parteneră în proiect le-a fost Asociația Pro Tinerețe.
*Echipa “Adolescenții creativi“ (formată din liceeni de la “Sf. Iosif” și ai Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan”), cu proiectul “Tinerii fotografi Bălgrădeni” prin care și-au propus, prin promovarea artei fotografice, să descopere adolescenți care doresc să schimbe ceva în viitorul lor dar și al orașului din care provin.
*Echipa “Kalyteros“ (formată din liceeni de la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Tehnic “Alexandru Domșa”), cu proiectul “Hidden Alba Iulia” prin care au creascut nivelul de cunoaştere al tinerilor asupra celor mai puțin cunoscute monumente istorice din Alba Iulia. Proiectul a fost unul dintre cele două desemnate ca ”Cel mai antreprenorial” deoarece liceenii au adunat prin forțe proprii 4.320 de lei.
*Echipa “Youth Art“ (formată din liceeni de la Colegiul de Afaceri și Seminarul Teologic Ortodox), cu proiectul “Arta, acum” care și-au ”provocat” colegii cu un gen de teatru mai puțin cunoscut – teatrul polițist.
*Echipa “Liceenii“ (formată din de elevi ai Colegiului Tehnic “Alexandru Domșa”), cu proiectul ”Ecouri” prin care și-au promovat activităţile şcolare şi extraşcolare prin intermediul unei reviste proprii.
Dacă în primii trei ani de program (2009-2012), au fost acordate 26 de granturi tinerilor liceeni, în suma totală de peste 42.000 lei, fondul pentru finanțarea proiectelor din acest an a fost cel mai mare din istoria YouthBank Alba, valoarea totală a contractelor semnate fiind de 22.075 lei.
Jumătate din acest fond a fost constituit prin acțiunile de fundraising realizate de voluntarii din echipa YB: vânzare de calendare, de felicitări de Crăciun, împachetat de cadouri la Mall, licitație de jucării în cadrul Fabricii de Bucurii, Balul YouthBank, dar mai ales parteneriate cu firme locale care au înțeles că cea mai bună investiție pe care o pot face este cea în tineri și în educația lor.
Programul YouthBank Alba a avut în acest an școlar, ca principali parteneri locali, Consiliul Local și Primăria Municipiului Alba Iulia, Fundația Comunitară Alba, OTP Bank și Dacia Market, iar ca finanțatori Ancău Company, Porterom și Tipo-Rex. Parteneri importanți ai programului aufost și Inspectoratul Școlar al Județului Alba, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, DJST Alba, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Alba Mall, Impact Design și Club Stage. Partener național a fost Asociația pentru Relații Comunitare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Victimele tentativelor de omor sau familiile celor uciși vor primi asistență juridică gratuită şi compensații financiare de la statul român. Alte modificări legislative
Victimele tentativelor de omor sau familiile celor uciși vor primi asistență juridică gratuită şi compensații financiare de la statul român. Alte modificări legislative Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 4 noiembrie 2024, decretul prin care victimele unei tentative de omor sau familia celui ucis, au dreptul la asistență juridică gratuită şi la compensații financiare. Este […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 4 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 2 zile
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba