Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| În timp ce alții se plâng de facturi enorme o școală din Apuseni și-a instalat un sistem modern de panouri fotovoltaice

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| În timp ce alții se plâng de facturi enorme o școală din Apuseni și-a instalat un sistem modern de panouri fotovoltaice

Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș beneficiază, de acum, de un sistem de 20kw panouri fotovoltaice si 54KWh stocare în baterii. Proiectul de finanțare a fost semnat în 2 octombrie 2018, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, destinat îmbunătățirii gestionării energiei și reducerii consumurilor de energie primară la Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș.

Sistemul face parte dintr-un proiect complex : ”Eficientizare energetică a Liceului ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, județul Alba”  ce are ca obiectiv creșterea eficienței energetice a clădirii liceului din oraș, prin efectuarea de lucrări de reabilitare termică și modernizare rețele utilități. Prin acest proiect se prevede realizarea lucrărilor de reabilitare a acoperișului terasă peste cel de-al doilea etaj, izolare termică a fațadei, respectiv a pereților exteriori, a soclului, atât pentru partea vitrată, dar și pentru cea opacă, precum și de izolare termică a planșeului peste ultimul nivel încălzit. Proiectul prevede și reabilitarea completă a sistemului de încălzire, cu înlocuirea tuturor elementelor și fitingurilor cu altele moderne, dar și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, respectiv a unor panouri solare fotovoltaice, concomitent cu înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficientă energetică ridicată și durată mare de viață. Nu în ultimul rând se va realiza adaptarea clădirii existente pentru accesul și utilizarea serviciilor oferite de către persoanele cu dizabilități.

Beneficiarii acestui proiect, pe lângă instituția de învățământ a orașului, cu profesorii și elevii săi, sunt toți cetățenii din zonă care, de acum încolo, se vor putea baza pe creșterea calității în domeniului învățământului local.

Sistemul de educație și învățământ din Baia de Arieș, județul Alba, este reprezentat de Liceul „dr. Lazăr Chirilă” (Liceu și școli elementare cu grădinițe) pentru un număr de aproximativ 1000 de elevi și copii.

„Cu o finanțare redusă se poate contribui la îmbunătățirea condițiilor de educație. Astăzi școlile pot beneficia de finanțare pe diverse programe pentru panouri fotovoltaice. Variantele agreate de regulă sunt hibride sau on-grid.”, au transmis reprezentanții societății executante.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea