FOTO/ În anul Centenar, la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia a luat ființă Cercul Cultul Eroilor
La Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia a avut loc, la 1 octombrie 2018, un eveniment deosebit, constituirea Cercului Cultul Eroilor în rândurile elevilor care studiază la această școală.
Acțiunea de constituire a acestor cercuri se desfășoară la nivel național, fiind coordonată de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, în frunte cu președintele acesteia, Gl.Mr.(r)Prof.Univ.dr. Visarion Neagoe.
Cu sprijinul susținut al directorului școlii, profesoara Popa Ramona și a profesoarelor Horșa Daniela și Dăncuș Ligia s-a reușit organizarea acestui eveniment, plin de semnificații istorice și cultural-patriotice,
la care au participat și numeroși elevi.
Din partea Filialei Județului Alba Cultul Eroilor a participat vicepreședintele acestei organizații, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei.
În cuvântul de deschidere, acesta a prezentat câteva aspecte legate de istoricul Asociației Naționale Cultul Eroilor și a modului de acțiune privind sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.
De asemenea s-au prezentat Statutul și Regulamentul, în baza cărora se înființează și funcționează cercurile Cultul Eroilor în rândurile elevilor.
Președintele Cercului Cultul Eroilor „Vasile Goldiș” a fost desemnată profesoara de istorie Dăncuș Ligia.
Rând pe rând, elevii au semnat adeziunile pentru a deveni membri ai cercului, și odată cu acest moment au primit din partea vicepreședintelui Filialei, Col.(r)dr.ing. Constantin Avădanei câte o insignă „Cercul Cultul Eroilor”.
Printre elevii acestei școli, care au devenit membri ai cercului este și elevul Lupșan Ioan Mihai, din localitatea Cricău, descedent al unui mare organizator al Marii Adunări de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.
De asemenea, cu această ocazie, profesoarele Horșa Daniela și Dăncuș Ligia au primit insigna Centenarului Marii Uniri și revistele: „România Eroică” și „Dacoromânia”.
,,În încheiere, i-am asigurat pe toți participanții de tot sprijinul necesar pentru a întocmi programul de activități și pentru a desfășura acțiuni importante, în Anul Centenar, pentru comemorarea și cinstirea eroilor care s-au jertfit pentru libertatea și unitatea poporului român”, ne-a declarat vicepreședintele filialei, Col. (r).Dr.ing. Constantin Avădanei. (C.P.)
[nggallery id=6215]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba