FOTO/ În anul Centenar, la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia a luat ființă Cercul Cultul Eroilor
La Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia a avut loc, la 1 octombrie 2018, un eveniment deosebit, constituirea Cercului Cultul Eroilor în rândurile elevilor care studiază la această școală.
Acțiunea de constituire a acestor cercuri se desfășoară la nivel național, fiind coordonată de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, în frunte cu președintele acesteia, Gl.Mr.(r)Prof.Univ.dr. Visarion Neagoe.
Cu sprijinul susținut al directorului școlii, profesoara Popa Ramona și a profesoarelor Horșa Daniela și Dăncuș Ligia s-a reușit organizarea acestui eveniment, plin de semnificații istorice și cultural-patriotice,
la care au participat și numeroși elevi.
Din partea Filialei Județului Alba Cultul Eroilor a participat vicepreședintele acestei organizații, col(r)dr.ing. Constantin Avădanei.
În cuvântul de deschidere, acesta a prezentat câteva aspecte legate de istoricul Asociației Naționale Cultul Eroilor și a modului de acțiune privind sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.
De asemenea s-au prezentat Statutul și Regulamentul, în baza cărora se înființează și funcționează cercurile Cultul Eroilor în rândurile elevilor.
Președintele Cercului Cultul Eroilor „Vasile Goldiș” a fost desemnată profesoara de istorie Dăncuș Ligia.
Rând pe rând, elevii au semnat adeziunile pentru a deveni membri ai cercului, și odată cu acest moment au primit din partea vicepreședintelui Filialei, Col.(r)dr.ing. Constantin Avădanei câte o insignă „Cercul Cultul Eroilor”.
Printre elevii acestei școli, care au devenit membri ai cercului este și elevul Lupșan Ioan Mihai, din localitatea Cricău, descedent al unui mare organizator al Marii Adunări de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.
De asemenea, cu această ocazie, profesoarele Horșa Daniela și Dăncuș Ligia au primit insigna Centenarului Marii Uniri și revistele: „România Eroică” și „Dacoromânia”.
,,În încheiere, i-am asigurat pe toți participanții de tot sprijinul necesar pentru a întocmi programul de activități și pentru a desfășura acțiuni importante, în Anul Centenar, pentru comemorarea și cinstirea eroilor care s-au jertfit pentru libertatea și unitatea poporului român”, ne-a declarat vicepreședintele filialei, Col. (r).Dr.ing. Constantin Avădanei. (C.P.)
[nggallery id=6215]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Cultură Educație
31 iulie – 8 august 2025 | Workshop „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră” în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș: Înscrieri până în 18 iulie
31 iulie – 8 august 2025 | Workshop „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră” în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș: Înscrieri până în 18 iulie Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și cu Universitatea „1 Decembrie 1918″ din […]
FOTO | Absolvenții merituoși din Câmpeni, premiați și în acest an de profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu. Cum au luat naștere premiile „Gheorghe Drăgoiu” și „Viorica Drăgoiu”
Absolvenții merituoși din Câmpeni, premiați și în acest an de profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu. Cum au luat naștere premiile „Gheorghe Drăgoiu” și „Viorica Drăgoiu” Începând din anul 2006, profesorul Tiberiu Virgil Drăgoiu, originar din „Capitala Țării Moților”, oferă premii în bani elevilor merituoși, absolvenți de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Avram Iancu”, iar […]
FOTO | Grupa Mică „Ciupercuțe”, de la Grădinița cu program prelungit Scufița Roșie – Alba Iulia – Exploratori ai Naturii în Proiectul eTwinning „STEAM for the Ecosystem”
Grupa Mică „Ciupercuțe”, de la Grădinița cu program prelungit Scufița Roșie – Alba Iulia – Exploratori ai Naturii în Proiectul eTwinning „STEAM for the Ecosystem” Steam for the Ecosystem este un proiect Etwinning, desfășurat la grupa mica Ciupercuțe de la Gădinița cu program prelungit Scufița Roșia – Alba Iulia, în perioada februarie – iunie 2025. […]