Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| IMPLICARE: 3.400 de viziere realizate de voluntari din Alba Iulia, distribuite gratuit pentru cei din prima linie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa de voluntari din Alba Iulia, ce reprezintă prima linie de producție, pentru cei din linia întâi, a reușit în cele 19 zile de lucru să realizeze nu mai puțin de 3.400 de viziere de protecție, care au fost distribuite gratuit.

Cei 12 voluntari, coordonați de liderul grupului, Marius Bucea au reușit, cu sprijinul ascoiației VeDem Just, să realizeze, în atelierul Fox Creativ, 3.400 de vizere de protecție, și să distribuie spitalelor și unităților medicale din județul nostru, oferind cadrelor medicale un sprijin extrem de important în lupta împotriva virusului.

Această realizare a fost posibilă datorită muncii depuse voluntarii care au lucrat necontenit, coordonați de un tânăr din Alba Iulia, precum și datorită sprijinului primit de aceștia din partea unor insituții și oameni solidari din județ, care au pus la dispozițiile spațiile de lucru și au oferit o mână de sprijin voluntarilor, prin diferite donații.

Astfel, spitalele din județul Alba au fost reaprovizionate cu materialele de protecție, acestea fiind: Spitalul Judetean de Urgenta Alba, Spitalul De Boli Infectioase Alba, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, Spitalul Orășenesc Dr.Alexandru Borza Abrud, Spitalul Orasenesc Campeni, Spitalul De Boli Cronice Câmpeni, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Municipal Sebeș, Spitalul Orasenesc Cugir.

De asemenea, vizierele au ajuns și la Centrul de reabilitare și recuperare neuropsihică Galda, Centre de îngrijire a persoanelor vârstnice și case protejate din Alba Iulia, Abrud, Baia de Arieș, Onca Mureș.

Și Inspectoratul de Poliție Județean Alba a primit viziere, prin micro-distribuția făcută la unele secții de poliție, precum și medicii de familie din județ, prin Asociația Ascleiphos.

Vizierele au ajuns și la Penitenciarul cu regim de maximă siguranță Aiud, dar și în afara județului nostru, Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Echipa care a stat în spatele acestei realizări, cei cu mâinile de „aur”, sunt: Muntean Daniel, Mărgineanu Ioana, Andrei Burnete, Loys Alexandru Sandor, Cristian Mladin, Mihai Florea, Ghenescu Dragos, Adina Dragan, Cristian Gheorghe Pasarea, Nicu Pâclișan, George Bursuc, Oprea Ioan Florin, coordonați de Marius Bucea.

Lista locurilor unde vizerele fabricate în Alba Iulia ar putea continua, deoarece crește de la zi la zi, potrivit coordonatorului acestui proiect, care dispune încă de platistic pentru încă o tură de reaprovizionare, dar mai au nevoie de un sprijin.

„Încă mai avem plastic pentru reaprovizionări în această săptămână, dar salvarea vine de la VeDem Just, care au reușit să importe 24 de tone (!!!) de material plastic necesar pentru viziere, material care o să fie procesat parțial (decuparea vizierelor) în fabrici din Cluj și București, urmând să fie distribuite gratuit la nivel național și către Republica Moldova. Mai e nevoie de aproximativ 18000 de euro pentru achitarea rolelor de plastic”, a scris coordonatorul echipei de voluntari, într-o postare pe o pagină de socializare.

Puteți să ajutați donând către VeDem Just, prin fund-raiser-ul deschis aici:

Felicitări tuturor celor implicați!

[nggallery id=7855]

Surse: Facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea