FOTO| Imagini spectaculoase cu ritualul de împerechere al cocoșului de munte surprinse în Parcul Natural Apuseni
FOTO| Imagini spectaculoase cu ritualul de împerechere al cocoșului de munte surprinse în Parcul Natural Apuseni
Camerele instalate de rangerii Parcului Natural Apuseni au surprins imagini spectaculoase din perioada ritualului de imperechere al cocoșului de munte.
Cocoșul de munte (Tetrao urogallus) este o specie caracteristică pădurilor de conifere. Fiind o pasăre care nu migrează, se întâlnește în cea mai mare parte a continentului european.
În România trăiește în tot arealul munților Carpați. Adaptat perfect la habitatul montan, iarna se hrănește cu ace de rășinoase, iar vara cu muguri, frunze, flori și fructe.
RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Parteneriate semnate de Primăria Alba Iulia pentru tranziția verde locală: Program european în derulare
Parteneriate semnate de Primăria Alba Iulia pentru tranziția verde locală: Program european în derulare Primăria Alba Iulia a semnat șase parteneriate pentru tranziția verde locală, în cadrul programului european „Intelligent Cities Challenge” (ICC). Aceasta este o inițiativă a Comisiei Europene menită să sprijine orașele din statele membre ale Uniunii Europene în tranziția către o economie […]