Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| ”Ia ATITUDINE, spune STOP violenței!”: Acțiune a polițiștilor din Alba, pentru a reduce cazurile de violența din școli

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Ia ATITUDINE, spune STOP violenței!”: Acțiune a polițiștilor din Alba, pentru a reduce cazurile de violența din școli

Odată cu revenirea elevilor la școală, polițiștii au reluat seria activităților dedicate creșterii siguranței în unitățile de învățământ din județ.

În săptămâna care se încheie, peste 250 de elevi din Alba Iulia, Sebeș, Cugir, Galda de Jos și Vințu de Jos au participat la activitățile organizate de polițiști.

În perioada 09-13 ianuarie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiștii Centrului de Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia au desfășurat acțiuni informativ – preventive în 7 unități de învățământ gimnazial și liceal din județul Alba.

Astfel, elevi ai Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, ai Liceului Tehnologic Sebeș și ai școlilor gimnaziale ”Nicolae Drăgan” din Galda de Jos, ”Avram Iancu” din Alba Iulia, ”Sigindava” din Cugir, Școala Gimnazială nr. 3 Cugir și Școala ”Iulia Maniu” din Vințu de Jos, au fost provocați la dezbateri care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ și în mediul intrafamilial, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bulliyng.

Elevilor li s-a explicat că agresivitatea de tip bullyng nu înseamnă exclusiv acte de violență verbală sau fizică, ci este o manifestare repetitivă, de durată, care poate genera consecințe dintre cele mai grave, pentru victime.

Prin noțiunea de bullying se înțeleg faptele prin care o persoană este intimidată, hărțuită, chiar terorizată. Ea este supusă repetat unor agresiuni verbale, psihice și chiar fizice, devenind ținta unor răutăți cum ar fi atunci când este tachinată sau luată în derâdere, este bârfită sau poreclită, este exclusă din cercul de amici, se vorbește de el/ea ca și cum nu ar fi de față, este înghiontită sau îmbrâncită.

Agresiunile se pot petrece atât față în față, în mediul școlar sau în afara acestuia, cât și în mediul online. De regulă, agresorul vrea să fie popular și repetă în mod deliberat acțiunile descrise mai sus asupra aceleiași persoane. Victima va deveni temătoare, tristă și se va izola dacă nu știe să acționeze.

Elevilor li s-a recomandat ca, în cazul în care se află într-o astfel de situație, să nu se lase intimidați, să anunțe profesorii sau un părinții ori chiar să depună plângere la poliție.

Discuțiile au fost purtate sub sloganul ”Ia ATITUDINE, spune STOP violenței!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea