FOTO: Grupul Skepsis pe scena Căminului Cultural din Vinerea, în cadrul proiectului educativ “O tempora, o mores!”
După aproape un an de zile, Grupul Skepsis a urcat din nou pe scena Căminului Cultural din Vinerea, în cadrul proiectului educativ “O tempora, o mores!”.
Iniţiat de Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Vinerea, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir, Şcoala “Ioan Mihu” din Vinerea, Grupul Anotimpuri, Primăria şi Casa de Cultură Cugir, proiectul şi-a propus să promoveze principiile morale, prin intermediul teatrului. Aşadar, parteneri de încredere, talentaţii actorii ai Grupului Skepsis au venit sâmbătă în faţa publicului din Cugir şi Vinerea cu o piesă de teatru despre absurditatea relaţiilor interumane, născută din incapacitatea de comunicare coerentă a oamenilor. “Cerere în căsătorie”, scrisă de Anton Cehov, i-a cucerit rapid pe cei peste 250 de spectatori din Cugir şi Vinerea, care au asistat cu sufletul la gură la lupta dintre sentimente şi dorinţa de avere. Momente de incertitudine, de încordare, de revoltă s-au amestecat cu momente umoristice, satirice şi ironice, puse în scenă cu măiestrie de către actorii Grupului Skepsis şi gustate din plin de public, indiferent de vârstă.
Printre cei care au ales să-şi petreacă seara de sâmbătă la teatru s-au numărat şi primarul, Adrian Teban, directorul Casei de Cultură, Rodica Florea, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, Stela Ţîrlea şi directorul adjunct, Laura Teban, epitropul bisericii, Cornel Cugerean, profesorii Anca Herlea, Luminita Enescu, Ioan Buda şi multe cadre didactice.
Participanţi la numeroase concursuri şi festivaluri de teatru din oraşele mari din ţară şi străinătate, actorii Grupului Skepsis au acceptat invitaţia de a fi parteneri în proiectul educativ “O tempora, o mores!”, invitatie lansată de preotul Adrian Cebotari care este convins că teatrul poate fi utilizat atât ca formă de divertisment, cât şi în scopuri educative.
“Oamenii îşi schimbă comportamentul observându-i pe alţii, motiv pentru care teatrul poate fi un mijloc eficient pentru dezvoltarea trăsăturilor pozitive de caracter. Cred că stimularea respectului faţă de principiile morale trebuie făcută in contextul vieţii cotidiene. Până la urmă, piesa care a fost jucată de artistii Grupului Skepsis, este o pildă la rândul ei, care ne arată care sunt adevăratele valorile morale.” a declarat pr. Adrian Cebotari.
Proiectul educativ “O tempora, o mores!” a debutat în urmă cu un an, timp în care au avut loc mai multe evenimente cultural-artistice menite sa promoveze principiile morale, printr-o colaborare fireasca a bisericii cu institutiile publice si comunitate. (C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | ACCIDENT pe autostrada A10: Trei autoturisme s-au ciocnit pe sensul de mers Aiud-Turda
ACCIDENT pe autostrada A10: Trei autoturisme s-au ciocnit pe sensul de mers Aiud-Turda Un accident rutier a avut loc duminică seara pe autostrada A10. Trei autoturisme s-au ciocnit în zona CIC Dumbrava. Citește și: FOTO | Accident GRAV pe DN14: Plan Roșu de intervenție după impactul dintre patru autoturisme. Două fetițe și doi adulți au […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun