Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia – o grădiniţă „altfel”. Vizite în Cetate, la muzeu sau arhive, cadouri pentru copiii nevoiaşi şi distracţie în club

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gradinita nr 12 din Alba Iulia 001Săptămâna “Şcoala Altfel” a fost una specială pentru copiii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 12 din Alba Iulia, care şi-au completat cunoştintele dobândite cu experienţe de neuitat. “Să cucerim Cetatea”, “Darnici şi cu sufletul curat”, “Micii ecologişti din nou în acţiune” sau “Vizită la IGSU” sunt doar câteva dintre activităţile desfăşurate de aceştia împreună cu educatoarele lor, în cadrul săptămânii “Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

De o săptămână sigur nemaipomenită pentru ei au avut parte copiii de la Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia. Timp de 5 zile, grădiniţa a fost “altfel” pentru ei. De la vizite la Arhive, în Cetate, la muzeu, centrul de echitaţie sau la universitate într-o sală de curs, distracţie în club cu pizza şi jocuri, până la vizite la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sau la copiii nevoiaşi şi participarea la Sf. Liturghie, de toate au avut parte aceştia într-o săptămână plină, pregătită special pentru ei.

Să cucerim Cetatea!
De ceva timp, primăvara înseamnă şi Grădiniţa „Altfel”, astfel că preşcolarii grădiniţei nr. 12 din Alba Iulia şi-au propus să “cucerească” Cetatea. În această SAMSUNG CAMERA PICTURESsăptămână grupele mijlocii şi mari au petrecut timp de calitate şi experienţe inedite în diverse locuri din Cetatea Alba Carolina şi nu numai. Au vizitat de asemenea Facultatea de Stiinţe ale educaţiei din cadrul Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, unde au putut vedea cum arată o sală de curs, dar şi sala Senatului din Palatul Apor.

O altă excursie în Cetate a fost la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, unde cei mici au fost impresionaţi de exponatele din ceramică, şi au devenit, pentru puţin timp, ei  înşişi “restauratori”.

La Arhivele Naţionale Alba, copiii au vizitat o expoziţie de obiecte şcolare vechi. Băncuţa mică de lemn, penarul, cataloagele, abecedarul , toate i-au încântat pe copii. “În spatele spectacolului gărzii”, a fost un alt obiectiv, respectiv o vizită cu observare dirijată la herghelie şi Garda Cetăţii.

Darnici şi cu sufletul curat…
Pentru că ne aflăm în pragul Sfintei Sărbători a Învierii Domnului,  toţi micuţii grădiniţei, însoţiţi de educatoarele lor, au participat la Sf. Liturghie, oficiată de Pr. Emil Jurcan, Decanul Facultăţii de Teologie şi parohul Bisericii Sf. M. Mc. Mina din Alba Iulia. Acolo s-au rugat împreună şi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, primenindu-şi astfel sufletele pentru a întâmpina cum se cuvine praznicul Învierii Domnului.

Gradinita nr 12 din Alba Iulia 003În această săptămână, copiii au învăţat de asemenea să fie alături de semenii noştri aflaţi în nevoi. Sprijiniţi de părinţi, toţi copiii din Grădiniţa nr. 12 au adus la grădiniţă alimente, dulciuri şi jucării pentru a le dărui copiilor nevoiaşi. Trei grupe de preşcolari, însoţiţi de educatoare, au vizitat apoi copiii aflaţi la Aşezământul „Izvorul Tămăduirii” din Oarda de Jos, dar şi pe copiii de la Grădiniţa Vinţu de Jos.

„Micuţii de la Grădiniţa nr.12 s-au împrietenit repede cu copiii de acolo, s-au jucat împreună, le-au oferit cu mare bucurie darurile aduse şi i-au invitat să-i viziteze când vor putea şi să se joace împreună în parcul de joacă”, au spus reprezentanţii Grădiniţei nr 12.

Micii ecologisti, din nou în acţiune!
Gradinita nr 12 din Alba Iulia 002Micii ecologişti de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, membri în Patrula de reciclare au fost din nou în acţiune, de această dată alături de partenerii lor de la Grădiniţa Vinţu de Jos.  Împreună, au  vizitat Fabrica de încălţăminte Kozara, ocazie cu care au împărţit pliante cu scopul de a informa angajaţii despre proiectul “Patrula de reciclare” în care sunt prinse ambele grădiniţe şi despre acţiunea de colectare a deşeurilor electrice şi electronice din cadrul proiectului.

Vizită la IGSU
În scopul diversificării activităţilor educative derulate, copiii au vizitat şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  Alba, unde au avut ocazia să primească informaţii legate de activitatea specifică a pompierilor, a echipajelor Gradinita nr 12 din Alba Iulia 001SMURD, aflând şi amănunte interesante legate de modul în care se acţionează în cazul accidentelor, incendiilor sau altor situaţii care necesită intervenţia de urgenţă.

Copiilor le-au fost oferite informaţii în ceea ce priveşte apelarea numărului unic de urgenţă 112, au avut ocazia să vadă dotarea autospecialelor IGSU Alba, precum şi echipamentele de protecţie, momente atractive pentru copii fiind cele în care cadrele IGSU le-au arătat cum sunt folosite furtunurile cu apă şi cum funcţionează echipamentele de descarcerare, în acest sens fiind făcute şi câteva exerciţii demonstrative.

După munca „altfel” vine şi distracţia…
Săptămâna „altfel” s-a încheiat cu o ieşire la Clubul „Look”, a copiilor din grupa “Rozelor” un local unde aparent doar adulţii se pot distra. Aici, copiii au descoperit plăcerea jocului cu popice, s-au jucat biliard pe mese de biliard adevărate şi au participat la o demonstraţie de artă culinară în urma căreia au servit pizza preparată chiar sub privirile lor pofticioase şi curioase. S-au dat pe căluţi şi tobogan şi s-au bucurat de momente plăcute în compania colegilor.  “Am avut o săptămână minunată, plină de lucruri noi. Tot ce am gândit şi am simţit vom pune într-o <poveste altfel>”, au precizat reprezentanţii Grădiniţei nr 12. din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere În perioada 24 aprilie – 14 mai a.c., Jandarmeria Alba desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. La școlile militare de subofițeri de jandarmi „Gr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea