FOTO. Grădină urbană în Cetatea Alba Carolina: Livadă, spațiu pentru evenimente, hamace și zonă de relaxare

A 10-a grădina din rețeaua Grădinescu și anume „Grădina din Cetate”, dezvoltată de Institutul de Cercetare în Permacultura din România și Kaufland Romania în parteneriat cu Primăria Municipiul Alba Iulia, a fost lansată pe 24 noiembrie în inima țării, în Cetatea Alba Iulia.

O grădina urbană deschisă către comunitate, ce cuprinde mai multe zone: livada, unde au fost plantați in această toamnă 40 de pomi si 70 arbuști fructiferi; un spațiu amenajat pentru evenimente; o zona de relaxare și socializare, cu umbrar și hamace; o grădina educațională cu legume si plante aromatice; pajiștea înflorită împreună cu habitatul pentru insecte.

În urma aprobării colaborării dintre Municipiul Alba lulia şi Asociaţia Institutul de Cercetare în Permacultura din Romania va fi amenajată o grădină urbană având disponibilă o sponsorizare de 25.000 de euro din partea Kaufland România.

Conceptul grădinii urbane presupune amenajarea unui spaţiu integrat, în specificul zonei urbane, cu posibilităţi de utilizare multiplă.

Spaţiul amenajat va fi împărţit în 4 zone: Grădină de Umbră (arbori, structură umbrar, copertine, arbuşti, poiană înflorită; în Livada – Grădina pentru evenimente (pomi şi arbuşti fructiferi, tufe, mobilier urban, zona educaţională}; Pajişte înflorită şi habitat pentru insecte (zona de acces, pajiște și flori, arbuşti); Grădina de legume cu plante companion (straturi înălţate, arbuşti tufe, compost, acces).

Ne vedem în primăvară cu multe activități în această noua oază verde a Cetății, Grădinescu Alba Iulia!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...