Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Fosta clădire a primăriei din Ciugud a fost transformată cu fonduri europene într-un centru al seniorilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO: Fosta clădire a primăriei din Ciugud a fost transformată cu fonduri europene într-un centru al seniorilor

Fosta clădire a primăriei din comuna Ciugud a fost modernizată și transformată cu fonduri europene într-un centru al seniorilor, o structură care oferă diferite servicii sociale și de recuperare seniorilor din comună. Centrul oferă servicii sociale pentru peste 300 de vârstnici din cele șase sate ale comunei, fiind un loc unde seniorii se pot întâlni, pot participa la diferite activități, pot primi consiliere și pot urma gratuit diferite proceduri de recuperare medicală.

Noua structură socială funcționează într-un parteneriat cu Asociația AS 2001 Alba Iulia, furnizând servicii persoanelor cu vârsta peste 65 de ani din comunitate. Centrul a fost realizat printr-un proiect finanțat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Programului Operațional Regional – Axa prioritară „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale”. Investiția se ridică la peste 3 milioane de lei, din care 2,6 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă, iar 446.000 de lei contribuția din bugetul local al Comunei Ciugud. De asemenea, pentru funcționarea centrului, Asociația AS 2001 Alba Iulia primește finanțarea necesară de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în completarea căreia vin cu o contribuție proprie ambii parteneri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Cum pot schimba o comunitate fondurile europene. Comuna Ciugud, cel mai bun exemplu din România!

„Ne bucurăm că am reușit, cu fonduri europene, să dăm o nouă viață vechiului sediu al Primăriei Ciugud. Printr-un proiect european, administrația locală a amenajat astfel „Centrul Seniorilor”, un loc unde vârstnicii din comunitate se pot întâlni, pot participa la diferite activități, pot primi consiliere și pot urma gratuit diferite proceduri de recuperare medicală. Aici este locul unde ne arătăm grija și respectul pentru bunicii noștri, cei care reprezintă cu adevărat pilonii pe care s-a ridicat comunitatea noastră. Proiectul se bazează și pe o colaborare excelentă, pe care am dezvoltat-o cu Asociația AS 2001, care furnizează prin personalul său specializat serviciile în cadrul centrului de zi”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Citește și: Modernizarea Drumului Național 14B pentru realizarea drumului Transregio Blaj-Teiuș-A10: C.N.A.I.R și UAT Municipiul Blaj au cerut acordul de mediu la APM Alba

„În satele din România, singurătatea și problemele de mobilitate sunt principalele nevoi ale persoanelor vârstnice. Parteneriatul cu primăria Ciugud înseamnă dezvoltarea unor servicii, care să răspundă acestor nevoie ale seniorilor. Ne bucurăm că am găsit deschidere pentru această colaborare și e important faptul că administrația locală este atentă la aceste probleme ale comunității. Astfel, am dezvoltat servicii personalizate și profesionale pentru a asigura bunăstarea, dar și confortul fizic și mental al beneficiarilor noștri, persoane peste 65 de ani din toate satele Comunei Ciugud. Este nevoie de astfel de proiecte pentru a construi împreună o comunitate solidă și empatică”, a spus Adriana Todorean, directorul Asociației AS 2001 Alba Iulia.

Centrul Seniorilor Ciugud a fost inaugurat oficial, vineri, în cadrul unei acțiuni la care au participat aproape 100 de vârstnici din comună și invitați din instituțiile publice județene. Printre participanți s-au numărat Simion Crețu, directorul ADR Centru (instituție care a finanțat proiectul), Flaviu Cozuc, directorul AJPIS (instituție care finanțează serviciile sociale), președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prefectul Nicolae Albu și deputatul de Alba Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea