FOTO: Final de maraton, la Aiud. CÂȘTIGĂTORII competiției ”O zi împreună”, organizată de sportivul Levente Polgar
În acest weekend, la Aiud, a avut loc cea de-a doua ediție a maratonului ”O zi împreună” organizat de ultramaratonistul Levente Polgar. Fără să exagerăm putem spune despre maratonul aiudean că dintr-o competiție națională a devenit una internațională, la linia de start aliniindu-se peste 250 de sportivi din România, Republica Moldova Bulgaria, Italia și Canada.
Pe o vreme excelentă pentru o alergare de zeci de kilometri, startul s-a dat sâmbătă dimineată la ora 9.10, pentru ambele probe deodată, cea de maraton, cu o lungime de 42 km și cea de semimaraton cu o lungime de 21 km.
Așa cum era și firesc, primii sportivi care au trecut linia de sosire au fost semimaratoniștii, care, după ce au alergat o oră și douăzeci de minute cei 21 de kilometri, au început rând pe rând să revină de pe traseu.
Potrivit clasamentului oficial, câștigătorii la proba de Maraton 42 kilometri au fost:
La categoria feminin 18-29 ani: locul întâi Bogya Iana (4h 55m), locul doi Cecan cristina (5h 35 m), locul trei Bocance Corina (7h 5m)
La categoria masculin 18-29 ani: locul întâi Soveresan Andrei (3h 57m), locul doi Udeanu Adelin (4h 11m), locul trei Maran Ionuț 4h 25m).
La categoria feminin 30-39 ani: locul întâi Szigyarto Livia (5h 38m), locul doi Coman Nicoleta (5h 53m), locul trei Moldovan Larisa (6h 11m)
La categoria masculin 30-39 ani: locul întâi Bogya Tamas (3h 43m), locul doi Ene Sorin (4h 15 min), locul trei Rapăoțan Ionel (4h 23m)
La categoria feminin plus 40 locul întâi a fost ocupat de Manolche Georgeta cu timpul de 5h 34 m.
La categoria masculin plus 40: locul întâi Codrea Gheorghe 4h 9m), locul doi Kokovics Laslo (4h 37m), locul trei SângiorzanLazăr (4h 38)
La semimaraton 21 kilometri
La categoria feminin 18-29 ani; locul întâi Mutter Ingrit (1h 40m), locul doi Buzgan Crina (1h 56m), locul trei de Surdu Denisa (2h 1m)
La categoria masculin 18-29 ani: locul întâi Gyorgy Istvan și Dumitru Ionuț (1h 21m 30s), locul doi Deteșan Radu (1h 21m 48s), locul trei Gorgan Claudiu (1h 23m).
La categoria feminin 30-39 ani: locul întâi Torok Ibolya (1h 46m), locul doi Matei Ioana (1h 55m), locul trei Buic Sabina (2h 3m).
La categoria masculin 30-39 ani: locul întâi Costea Adrian (1h 40 23s), locul doi Farkas Răzvan (1h 40m 53s), locul trei Toth Zoltan (1h 41m).
La categoria feminin plus 4: locul întâi Mălai Viorica (1h51m), locul doi Miloș Mioara (2h 20m), locul trei Drăgan Camelia (2h 22m).
La categoria masculin plus 40 ani: locul întâi Condrea Ioan (1h 41m), locul doi Costin Robert (1h 42m), locul trei Csaba Papp (1h 44m).
Remarcabil este faptul că deși traseele au fost grele, ele străbătând unele zone accidentate, niciunul dintre concurenți nu s-a accidentat, absolut toți trecând linia de sosire.
Un alt lucru demn de remarcat este faptul că la doar 12 anișori Ștefan Goia, elev în clasa a V-a la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, s-a aliniat la startul cursei de semimaraton și a lergat cei 21 de kilometri scoțând un timp cu mult mai bun decât alți zeci de concurenți „rodați” în astfel de concursuri.
Referindu-se la desfășurarea acestei prime ediții a maratonului aiudean, organizatorul ei, domnul Ioan Levente Polgar, el însuși un ultramaratonist înrăit ne-a declarat: „Obiectivul nostru a fost de a realiza cu bine acest eveniment, în condiții de siguranță pentru toți participanții, de a face cunoscut și a impune municipiul Aiud între orașele care organizează astfel de competiții și, cel mai important, de a strânge unele sume pentru cele două categorii de copii aflate în dificultate, cei care suferă de cancer și cei cu probleme neuromotorii. Cu siguranță că la viitoarele ediții vom avea mai mulți concurenți aliniați la start și un impact mai mare. Iată că în acest an maratonul de la Aiud a devenit internațional prin participarea unor sportivi de peste hotare. Le mulțumesc tuturor sponsorilor, Consiliului Local și Primăriei Municipiului Aiud pentru ajutorul acordat și voluntarilor care nu s-au sfiint să dea o mână de ajutor la organizarea și desfășurarea acestui concurs.”
Voluntarilor aiudeni li s-au adăugat și alții veniți, unii chiar de la sute de kilometri, printre aceștia numărându-se actorul Bogdan Rădulescu de la Cluj și binecunoscutul „cârcotaș” Ștefan Huidu, care a venit însoțit de o echipă pentru a realizat un material ce va fi publicat de postul de televiziune la care lucrează.
Dorel Lazăr
[nggallery id=1795]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Apa și canalizarea în Alba și alte județe. Precizări cu privire la creșterea tarifelor, din partea ARA: „Factura este suportabilă”
Apa și canalizarea în Alba și alte județe. Precizări cu privire la creșterea tarifelor, din partea ARA: „Factura este suportabilă” Asociația Română a Apei – ARA, Organizaţie non-guvernamentală (ONG), ce reunește profesioniștii din domeniul apei, experți în cercetare, reglementare și producători face precizări cu privire la creșterile de tarife la apă și apă uzată. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor