Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Festivalul National “Strugurele de Aur” 2013 de la Alba Iulia a debutat cu cântec și voie bună, într-o sală arhiplină

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului National “Strugurele de Aur” a debutat aseara la Alba Iulia in fața unei sali arhipline de iubitorii de folclor si tradiții, de toate vărstele. Marea absenta din acest an a fost indrăgita realizatoare TV Marioara Murărescu, care lipseste pentru prima data de pe șcena festivalului, fiind in perioada de recuperare dupa ce a întâmpinat de curând probleme de sănătate.

Prima parte a serii a fost dedicată concursului folcloric, transmis in direct pe TVR3, la care au participat tineri interpreți din toate zonele țarii.

Dupa ora 21 au inceput recitalurile artiștilor consacrați, acompaniați de orchestra Jidvei Romania. Dupa prestatia Ansamblului National Artistic Jidvei si a soliștilor vocali Sebastian Stan, Maria Stoica, Aurelian Suciu, Adina Popa, Iulia Banciu, Silviu Rațiu, publicul albaiulian a fost delectat de prestația Niculinei Stoican și a tarafului de care a fost acompaniată.

Foști laureati ai Festivalului Strugurele de Aur au urcat pe scena si au confirmat prin virtuozitatea și bucuria cu care interpreteaza cântecul popular, ca premiile obținute in anii anteriori la Alba Iulia oglindesc pe deplin talentul și valoarea lor: Dana Ionela Jurjuț și Alexandra Chira( Bihor, Salaj),  Mirela Țăran, Ciprian Pop, Doriana Talpeș (Banat),  Marius Brutaru şi Cristian Bogdan (Dobrogea), Alexandru Brădăţan şi Angelica Flutur (Bucovina). Au urmat recitaluri susținute de Ciprian Zopota, Bogdan Toma şi Paul Ananie, Ana Maria Ion Oprișan, Emilia Dorobanțu și Marian Medregoniu.

Seara a continuat cu îndrăgiți interpreți ai cântecului popular, primiți intotdeauna cu mare drag de publicul din Alba Iulia: Ioan Bocşa şi Sergiu Cipariu, Alexandru Pugna, Ansamblul Judeţului Alba “Augustin Bena”, urmaţi de Alexandru Pugna, Mariana Anghel şi Mariana Deac.

[nggallery id=234]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea