FOTO/ Festivalul Alba Iulia Music&Film: O proiecție de Oscar, un film din patrimoniul UNESCO și concertul ROA au încheiat evenimentul

festival007Duminică s-a tras cortina peste evenimentul care, fără niciun dubiu, a înregistrat cel mai mare număr de spectatori din acest an – Festivalul Alba Iulia Music&Film.

Pe Latura de Vest a Cetății, după o defilare-surpriză a Gărzii și salve de tun (care nu erau trecute în program), seara s-a încheiat cu proiecția unui film cu un palmares impresionant: „Marea frumusețe”, în regia lui Paolo Sorrentino, ce a câștigat 47 de premii, printre care și premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

ELIT

La Palatul Principilor, cinefilii au avut ocazia să urmărească o proiecție-eveniment: „Metropolis” – primul SF de lung-metraj din istoria cinematografiei, un film de patrimoniu adăugat de UNESCO în colecția „Memoria lumii”. Este vorba despre un film mut, care a fost acompaniat live de colectivul experimental Abator Industries.

Tot aici, în Curtea de Vară, s-a marcat în forță și finalul părții muzicale a evenimentului, cu concertul ROA – Rise of Artificial și ultimul festival party alături de DJ PAUL.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...