Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. ”Farmex” Cugir, o farmacie model privind campania de educare și informare pentru prevenirea îmbolnăvirilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Farmacia Farmex – partener al grupului de farmacii independente ,,Alphega” continuă să organizeze campanii de educare si informare în vederea prevenirii bolilor cardiovasculare. Astfel și anul acesta, cei care trec pragul Farmaciei ,,Farmex” în perioada 6 – 22 decembrie beneficiază gratuit de Măsurarea vârstei arteriale, un demers în premieră pentru sănătatea locuitorilor de la poalele Drăganei.

În plus, pacientii farmaciei vor afla ce trebuie să schimbe în stilul lor de viață și când trebuie sa se adreseze medicului. După cum susține farmacistul Bogdan Petric, de la farmacia ,,Farmex” Cugir, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate a populației atât în țările în curs de dezvoltare cât și în țările dezvoltate economic.

Deși la apariția bolilor cardiovasculare contribuie mai mulți factori de risc, la baza acestor afecțiuni se află fenomenul de îmbătrânire a vaselor de sânge, respectiv îmbătrânirea arterelor.

El susține că, rigiditatea arterială și ateroscleroza debutează cu 10-20 de ani înainte de apariția hipertensiunii arteriale, bolilor de inimă, infarctului sau accidentului vascular cerebral.

Această măsurare este recomandată în special persoanelor cu antecedente ( afecțiuni cardiace, hipertensiune, infarct ) în familie, persoanele cu un stil de viață dezordonat, sedentare, supraponderale, ce consumă zahăr, sare, grăsimi sau alcool în exces, persoane stresate sau care obosesc frecvent și celor care suferă de boli de inimă, hipertensiune sau diabet.

,,Aceasta este una dintre multele campanii pe care le derulăm pentru cugireni și nu numai. Grija noastră pentru pacienții care ne trec pragul și pentru sănătatea orașului în general, este extrem de ridicată și o arătăm prin tot ceea ce facem în Cugir. Suntem recunoscuți ca farmacia unde primești mereu mai mult decât produse farmaceutice.  Cei care trec pragul Farmaciilor Farmex sunt întâmpinați cu o aromă unică dată de uleiurile naturale 100% pure cu efect de purificare a aerului ( distruge 99% din bacteriile din aer, in 20 minute) si crește imunitatea. De asemenea, pacienții noștri primesc gratuit un ghid al pacientului unic la nivel național, ghiduri de nutriție gratuit în funcție de afectiunile pe care le au, plus multe alte beneficii speciale pentru toti cei care ne aleg, aratandu-ne astfel grija si pretuirea pe care o avem pentru ei, susține farmacistul. Totodată, derulam mai multe proiecte unice pentru orasul Cugir dintre care amintesc doar proiectul prin care formam tineri liceeni dornici sa invete tainele farmaciei sau proiectul Bac de 10 prin care am oferit 1000 ron unui elev ce a luat nota 10 la Bacalaureat la Chimie. Petric mai susține că derulează proiecte umanitare in colaborare cu Asociatia ,,Tine de Tine” si proiecte de educare a populatiei ( ,, Super Nany „, ,,Diabetul nu doare” ,,Campania Anti Fumat”, ,,Un Crăciun altfel” ). ,,Nu ne obligă nimeni sa facem aceste lucruri, însă vrem să arătăm că suntem diferiți, că ne pasă de Cugir, ne pasă de cugireni și vrem sa fim o farmacie așa cum era pe vremuri, o farmacie îndreptată 100% spre pacient și nevoile lui, o farmacie unde sănatatea pacientului este prioritară, nu un aprozar așa cum multe farmacii tind sa devină”, afirmă Petric

Este și remarca noastră ca Farmacia ,,Farmex” este printre puținele companii care arată o grijă deosebită pentru locuitorii Cugirului privind creșterea educației și a gradului de sănătate în oraș, preocupări tot mai rare în ziua de astazi, atitudine pentru care merită felicitată!

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea