FOTO: Exercițiu ISU Alba de testare a Planului de Urgență Externă la nivelul KRONOSPAN

În decursul nopții trecute, între orele 22:00 – 02:00, a avut loc un exercițiu de testare a Planului de Urgență Externă la nivelul SC KRONOSPAN TRADING SA.

Complexitatea scenariului generat de scurgeri de substanțe periculoase, explozie urmată de incendiu, căutare-salvare a victimelor surprinse sub stive de lemne au presupus activarea imediată a Centrului Judetean de Conducere și Coordonare a Intervenției, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Alba.

Acțiunile de salvare au vizat extragerea a 12 victime din zonele de risc, decontaminarea acestora și acordarea îngrijirilor de urgență la fața locului. Un Post Medical Avansat și un cort de decontaminare personal au fost amplasate în incinta operatorului, în afara zonei de risc.

Cooperarea dintre echipajele: ISU Alba, ISU Sibiu, ISU Hunedoara, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Kronospan, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, SAJ Alba, IPJ Alba, IJJ Alba, Garda Națională de Mediu, Agenția de Protecție a Mediului și Serviciul de Gospodărire a Apelor a reprezentat unul din obiectivele principale ale exercițiului.

Zilnic, salvatorii ISU Alba lucreaza și se pregătesc împreună cu celelalte instituții cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență pentru o mai bună siguranță a cetățeanului. Doar prin exerciții periodice putem exersa modalități si procedee de interventie complexe în situații de urgenta.

Mulțumim tuturor celor implicați, pompierilor, echipajelor medicale UPU-SMURD, structurilor de ordine publică, structurilor din cadrul Comitetului Judeșean pentru Situații de Urgență dar și echipei de conducere a SC KRONOSPAN TRADING SRL care s-au raliat în buna desfășurare a exercițiului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...