Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Eroii neamului, comemorați la Vinerea și Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ziua eroilor cugir vinerea02 Ca în fiecare an, Primăria Oraşului Cugir, Consiliul Local împreună cu reprezentanţii cultelor religioase şi ai veteranilor de război au organizat ceremoniale dedicate eroilor cugireni care au pierit pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale.

Evenimentul a avut loc cu începere de la ora 11.00, la Monumentele Eroilor din centrul localităţii Vinerea, iar de la ora 12.00 la cel situat în fața Bisericii ,,Sf. Nicolae”, în  prezenţa veteranilor de război rămaşi în viață, a familiilor lor, a oficialităţilor locale și a cetățenilor din cele două localități. Preoţii au celebrat slujbe religioase de pomenire şi parastase închinate celor care şi-au dat viaţa petru apărarea patriei. În semn de respect față de eroi, la eveniment au participat și au depus coronae de flori, primarul Cugirului Adrian Teban, precum și consilieri locali reprezentând principale formațiuni politice.

Tot cu acest prilej, au avut loc activități cultural artistice cu un program adecvat sărbătorii, susținut de elevii Școlii ”Ioan Mihu” din Vinerea și de către elevi ai școlilor gimnaziale din Cugir.

A fost o ocazie opotună pentru ca cei 9 veterani de război din Vinerea şi Cugir să primească, din partea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, ”Diploma Aniversară”, (semnată de gen. în rez. Marin Dragnea). Înmânarea diplomelor a fost făcută de președintele Asociației  „PRO –Cugir”, Aurel Voicu, împuternicit cu această misiune de către Asociația Județeană a Veteranilor de Război Alba. Buna desfăşurare a avenimentului a fost asigurată de echipaje ale Poliţiei Orăşeneşti, Poliţiei locale și a grupei de jandarmi Cugir. (C.P.)

[nggallery id=2261]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea