FOTO: Emoţiile începutului şi bucuria revederii pentru 1.068 de elevi, la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Alba Iulia
Emoţia începutului şi bucuria revederii a avut loc şi la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, instituţia de învăţământ cu cele mai bune rezultate, în ultimii ani, dintre şcolile gimnaziale, în judeţul Alba. În noul an şcolar studiază 1.068 de elevi repartizaţi în 42 de clase dintre care 25 în ciclul primar. 152 de boboci au făcut primi paşi în clasa pregătitoare.
„Dacă avem în vedere rezultatele anului şcolar precedent, suntem mândri să anunţăm promovabilitate de 100% şi rezultate foarte bune la evaluarea naţională. Media pe şcoală a celor 111 absolvenţi la evaluarea naţională la cele două materii română şi matematică a fost de 8,74 doar cu 68 de sutimi mai mică decât media de absolvire, de 9,42 formată din media celor 16 materii care se învaţă în şcoala gimnazială. Peste 300 de elevi au fost premiaţi la concursurile şi olimpiadele şcolare etapele pe şcoală, judeţ şi la naţionale obţinând peste 1.000 de premii şi menţiuni. Şcoala noastră a avut 17 participanţi la olimpiade în faza naţională, la limba română, matematică, fizică, istorie, biologie, astronomie şi educaţie tehnologică. Suntem convinşi că şi generaţia care abia a început un nou drum în această şcoală va duce în continuare prestigiul de care ne bucurăm în acest moment”, a declarat Rodica Marinescu, director la Şcoala Generală „Mihai Eminescu”.
Şcoala cu numărul 7 este parteneră într-un proiect Comenius Regio alături de C.C.D. Alba, Colegiul Tehnic Apulum Alba Iulia şcoli din Italia, beneficiar fiind Consiliul Judeţean Alba. Elevii din clasa pregătitoare şi clasa I au fost beneficiarii proiectului „Primul Ghiozdan”, fiecare din cei 247 de elevi au primit un ghiozdan complet echipat cu rechizite şcolare, iar Primăria Alba Iulia a amenajat un loc de joacă pentru copiii din clasa pregătitoare, în perimetrul şcolii.
Şcoala „Mihai Eminescu” este o instituţie cu învăţământ tradiţional, fără clase speciale, în care cei 1.068 de elevi nu au fost selectaţi după anumite criterii. Programul în învăţământul primar este de la 8.00-12.00. Elevii din clasele V-VII, vin la scoală de la ora 12.00, având program de după-masa, iar cei din clasa a VIII-a au program normal, pentru a se acomoda cu ritmul din liceu.
Rezultatele bune înregistrate de această instituţie de învăţământ m-au determinat „să pun pixul pe hârtie” şi să le urez multă baftă în noul an şcolar.
[nggallery id=287]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu: Căsuța lui Moș Crăciun și Liftul Fermecat, Santa’s Land – tărâmul celor mici, cadouri și produse de sezon, suveniruri artizanale și delicii culinare, într-o atmosferă de poveste
S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu: Căsuța lui Moș Crăciun și Liftul Fermecat, Santa’s Land – tărâmul celor mici, cadouri și produse de sezon, suveniruri artizanale și delicii culinare, într-o atmosferă de poveste Puțin peste o lună mai este până la sărbătorile de iarnă care se apropie cu pași repezi, iar marile orașe […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentariio zi ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată