Curier Județean
FOTO. Emoții pentru preșcolarii grădiniței ”Scufița Roșie” din Alba Iulia. Marcela Dărămuș, prezentă la festivitatea de deschidere
Inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a participat, luni, la Grădinița ”Scufița Roșie” din Alba Iulia, festivitatea de deschidere a noului an având loc de la ora 8.00.
A sunat clopoțelul, luni dimineața, și pentru preșcolarii Grădiniței ”Scufița Roșie” din Alba Iulia, care au fost prezenți, în număr mare, la festivitatea de deschidere.
Marcela Dărămuș a participat, apoi, la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia, respectiv la Liceul cu Program Sportiv.
Ea a transmis elevilor cu ocazia începerii noului an școlar că prin educație pot face alegerile potrivite, iar o educație de calitate îi va transforma pe elevi în oameni de încredere, demni și responsabili.
”În 12 septembrie, toți cei prezenți, celebrăm cu bucurie autentică, debutul unei noi experiențe, unui drum pe care îl numim asumat – educație. Această sărbătoare o resimţim an de an, dar o trăim cu intensitate diferită, în funcție de rolul pe care ni-l asumăm în acest parcurs. Cu toții suntem conștienți de imensa responsabilitate care ne revine în acest proces de acumulare de experiențe, de emoții și împliniri pe care le trăim împreună”, a spus Marcela Dărămuș.
Ea a adăugat că școala, prin reprezentanții săi ”are rolul de a răspunde exigențelor impuse de lunga cale a cunoașterii”, pe care astăzi pășesc toți cei pe care îi numim elevi, aflați într-o nouă etapă a vieții lor.
”Este important să înțelegem că, prin educație suntem stăpânii propriei noastre vieți și putem face alegerile potrivite, deoarece „A fi om, nu înseamnă nimic altceva, decât a fi responsabil. …iar cu fiecare piatră ce o aşterni în faţa ta, construieşti de fapt lumea” (Antoine de Saint – Exupery).
Sunt sigură că împreună, printr-un parteneriat eficient școală – comunitate locală -părinți, vom prețui acești ani frumoși și nu ne vom abate de la educație de calitate, care să-i transfome pe elevii școlii noastre în oameni de încredere, demni și responsabili, conștienți de propria valoare.
Am convingerea că noul an școlar aduce schimbări importante atât la nivel structural cât și la nivel formal, pe care cu toții ni le vom asuma conform responabilităților fiecăruia, cu dorință de implicare și colaborare bazată pe încredere pentru a crea împreună, elevi – cadre didactice – comunitate locală – părinți, un sistem educațional eficient și perfomant”, a transmis Marcela Dărămuș.
[nggallery id=2641]
Curier Județean
Cât vor ține vremea caldă și temperaturile ridicate. Unde lovesc ploi puternice și în ce zone cresc temperaturile cel mai mult
Cât vor ține vremea caldă și temperaturile ridicate. Unde lovesc ploi puternice și în ce zone cresc temperaturile cel mai mult
După un episod de iarnă dezlănțuită la sfârșitul lunii martie, vremea se încălzește. Meteorologii spun însă că vremea frumoasă va ține doar câteva zile, pentru că săptămâna viitoare se anunță o nouă răcire. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în următoarele ore.
Citește și: Europa și România, lovită de Furtuna Mathis. Ce fenomene vor fi resimțite în țară
„La noi va avansa o masă de aer cald ce va determina temperaturi din ce în ce mai ridicate. În zilele următoare va continua să se încălzească astfel încât temperaturile vor depăși în mare parte din țară 14-15 grade Celsius, până spre 18-19 grade Celsius, poate chiar 20 în extremitatea de vest și de sud a teritoriului. Cel mai cald va fi probabil sâmbătă, când vom avea și fenomene specifice instabilității atmosferice.
Deci fenomene de vară, trecem de la ninsori la dezvoltări convective, la descărcări electrice, într-un interval destul de scurt de timp. Însă și acest pasaj de încălzire va fi tot de scurtă durată, va ține până în weekend, pentru că avem semnale, soluții ale modelelor, care ne sugerează o nouă răcire săptămâna următoare”, a explicat meteorologul Alina Șerban.
Mai cald în sud-vest
Vineri, 31 martie, vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sud-vest, unde va deveni caldă pentru această dată.
„Vor fi înnorări şi ploi pe parcursul zilei în jumătatea de nord-est şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în vest şi nord-vest, unde şi cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp şi pe alocuri în celelalte regiuni. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar local şi temporar şi în zonele joase de relief, îndeosebi din centrul şi sudul ţării”, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 19 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea izolat se va forma ceaţă.
În București, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi temporar noros, iar mai ales în prima parte a zilei şi spre finalul nopţii probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 17 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 6 și 8 grade Celsius.
Averse și temperaturi ridicate
Sâmbătă, 1 aprilie, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, uşor mai ridicate doar în sud-est. Instabilitatea atmosferică va fi în creştere, astfel că înnorările vor fi temporar accentuate şi local va ploua. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice, iar pe alocuri cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Izolat vor fi condiţii de grindină. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, iar temporar şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 şi 21 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 10 grade Celsius, cu valori uşor mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va forma ceaţă.
Și în Capitală, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, dar şi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza, când vor fi averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 5 și 8 grade Celsius.
Curier Județean
RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 01-02 aprilie 2023
RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 01-02 aprilie 2023
Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 01-02 aprilie 2023. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.
Amplasarea radarelor în data de 01-02 aprilie 2023
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Curier Județean
FOTO| Apă CONTAMINATĂ în Roșia Montană: DSP Alba a depistat indicatori de poluare de tip „fecaloid-menajer”
FOTO| Apă CONTAMINATĂ în Roșia Montană: DSP Alba a depistat indicatori de poluare de tip „fecaloid-menajer”
Mai mulți cetățeni din comuna Roșia Montană sunt sfătuiți să nu consume apa de la robinete în scop potabil, fiind depistată de către DSP Alba cu indicatori de poluare de tip „fecaloid-menajer”.
„Dragi cetățeni ai satului Roșia Montană, nu sunt rău, dar nu pot să nu vă transmit aceste informații, fiindcă este direct de sănătatea noastră.
Am primit în data de 30 martie, de la DSP Alba, raportul unei probe de apă recoltată de la sediul PRIMĂRIEI și NU este potabilă, este infectată cu „FECALOID MENAJER”, așa că cei care știți că sunteți racordați cu primăria, adică toată Roșia, că nu știm de unde este sursa de infecție, vă rog să nu o folosiți în scop potabil, doar în scop menajer, până când vom avea o probă de apă potabilă, pentru a evita alte complicații, iar cetățenilor care ați solicitat inaugurarea Căminului Cultural din piață, Roșia Montană, domnul primar și domnii consilieri au concluzionat că se va face inaugurarea când „VOR STABILII DÎNȘI PROGRAMUL”!!!.
DACĂ FAC ACESTE POSTĂRI SUNT CRITICAT, BÎRFIT, EVITAT DE CĂTRE UNII DINTRE COLEGI atât ai Primăriei cât și consilieri, chiar și de unii cetățeni, dar nu accept ca cetățenii comunei să consume apă cu FECALOID
Este suficient că au consumat din 8 februarie, de când a fost prima proba contaminată, una dintre promisiunile mele în campanie electorală a fost TRANSPARENȚA, între autoritățile publice locale și cetățean.
Consider că trebuie să mă țin de cuvânt, DAR la om când îi spui ADEVĂRUL ÎN FAȚĂ se supără. Aceasta este DOAMNE AJUTĂNE LA TOȚI!!!”, a transmis Vasile Morariu, viceprimarul comunei Roșia Montană, prin intermediul paginii de socializare.
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
PĂCĂLELI „de ţinut minte” de 1 APRILIE 2023. Eşti pus pe şotii? Vezi cele mai tari FARSE pe care le poţi face cunoscuţilor
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
Păcăleli și farse de 1 APRILIE – Ziua Păcălelilor 2023: Idei de farse pe care prietenii le vor ține minte mult și bine
-
Curier Județeanacum 18 ore
1 Aprilie – Ziua Păcălelilor. Obiceiuri, tradiții. Originea Zilei Păcălelilor
-
Opinii - Comentariiacum o oră
1 aprilie: Ziua Internaţională a Păsărilor, sărbătorită încă din anul 1906. Curiozităţi despre păsări
-
Sportacum 19 ore
Pe „Cetate”, turneu zonal Liga Elitelor Under 15, cu Optimum Alba Iulia, „U” Cluj, UTA Arad și Minaur Baia Mare, în perioada 7-11 aprilie!
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
De-a râsu’-plânsu’: Un pilot de raliu care venea la Alba Iulia, amendat pentru lipsa rovinietei, deși transporta mașina pe platformă