Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Emoții pentru preșcolarii grădiniței ”Scufița Roșie” din Alba Iulia. Marcela Dărămuș, prezentă la festivitatea de deschidere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a participat, luni, la Grădinița ”Scufița Roșie” din Alba Iulia, festivitatea de deschidere a noului an având loc de la ora 8.00.

prescolari-gradinita-scufita-rosie-din-alba-iulia03A sunat clopoțelul, luni dimineața, și pentru preșcolarii Grădiniței ”Scufița Roșie” din Alba Iulia, care au fost prezenți, în număr mare, la festivitatea de deschidere.

Marcela Dărămuș a participat, apoi, la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia, respectiv la Liceul cu Program Sportiv.

Ea a transmis elevilor cu ocazia începerii noului an școlar că prin educație pot face alegerile potrivite, iar o educație de calitate îi va transforma pe elevi în oameni de încredere, demni și responsabili.

”În 12 septembrie, toți cei prezenți, celebrăm cu  bucurie autentică, debutul unei noi experiențe, unui drum pe care îl numim  asumat – educație. Această sărbătoare o resimţim  an de an, dar o trăim cu intensitate diferită, în funcție de rolul pe care ni-l asumăm în acest parcurs. Cu toții suntem conștienți de imensa responsabilitate care ne revine în acest proces de  acumulare de experiențe, de emoții și împliniri pe care le trăim împreună”, a spus Marcela Dărămuș.

Ea a adăugat că școala, prin reprezentanții săi ”are rolul de a  răspunde exigențelor impuse de lunga cale a cunoașterii”, pe care astăzi pășesc toți cei pe care îi numim elevi, aflați într-o nouă etapă a vieții lor.

”Este important să înțelegem că, prin educație suntem stăpânii propriei noastre vieți și putem face alegerile potrivite, deoarece „A fi om, nu înseamnă nimic altceva, decât a fi responsabil. …iar cu fiecare piatră ce o aşterni în faţa ta,  construieşti de fapt lumea” (Antoine de Saint – Exupery).

Sunt sigură că împreună, printr-un parteneriat eficient școală – comunitate locală -părinți, vom prețui acești ani frumoși și nu ne vom abate de la educație de calitate, care să-i transfome pe elevii școlii noastre în oameni de încredere, demni și responsabili, conștienți de propria valoare.

Am convingerea că noul an școlar aduce schimbări importante atât la nivel structural cât și la nivel formal, pe care cu toții ni le vom asuma conform responabilităților fiecăruia, cu  dorință de implicare și colaborare bazată pe încredere pentru a crea împreună, elevi – cadre didactice – comunitate locală – părinți, un sistem educațional eficient și perfomant”, a transmis Marcela Dărămuș.

[nggallery id=2641]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate ANM a emis joi dimineața o avertizare Cod Galben de vânt puternic, valabil în zona joasă a județului Alba, în intervalul 9:35 până la ora 13:00. Citește și: Cum va fi VREMEA până în 7 aprilie 2024, în Transilvania și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea