FOTO: „Eminescu în contemporaneitate”, la Liceul Teoretic Teiuş
Prinsă în caleidoscopul timpului, imaginea lui Eminescu dobândeşte nuanţe diferite în încercarea de descifrare a realităţii sale sufleteşti. Fiecare filă a operei sale este o căutare şi o regăsire într-un univers ficţional, motiv pentru care, în aceste zile, elevii Liceulului Teoretic Teiuş, îndrumaţi de profesorii Marius Pintea, Ionela Stanciu,Romana Şufană, Romina Pop şi Anca Breaz organizează diferite activităţi dedicate marelui poet, în cadrul unui proiect intitulat sugestiv „Eminescu în contemporaneitate”.
Proiectul urmăreşte să încurajeze deschiderea culturală către forme multiple de manifestare artistică a elevilor, să valorifice potenţialul creativ şi interpretativ al acestora, pentru cultivarea simţului estetic şi al gustului pentru lectură.
Ieri, 15 ianuarie 2013, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la naşterea lui Eminescu, s-a desfăşurat una dintre activităţile proiectului – un concurs pentru elevii din clasele V-VIII, care a vizat lucrul pe un text la prima vedere, rebus de cuvinte, comentariu pe text; întrebări din biografia lui Eminescu, traducere de poezie din limba română în limbile engleză şi franceză.
„Proiectul ” reprezintă pentru elevi o provocare, pentru ca aceştia să-şi manifeste talentul creativ, şlefuind forma cuvintelor, să atingă inima poetului şi să-i pătrundă nemurirea”, ne-a declarat prof. Romina Pop.
Obiectivele proiectului sunt: aprofundarea cunoştinţelor elevilor despre universul operei lui Eminescu; dezvoltarea abilităţilor de lectură; cultivarea simţului estetic (lectură, muzică, eseu); familiarizarea cu textul poetic/liric: interpretarea, într-o manieră personalizată, în limbajele altor arte, a unor fragmente sau aspecte din operă şi dramatizarea unor secvenţe din textele eminescene.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință 2025. Cu cât se indexează pensiile din luna ianuarie Începând cu data de 1 septembrie 2024, conform prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, la determinarea cuantumului pensiei este utilizat un nou indicator, respectiv valoarea punctului de referință. Valoarea punctului de referinţă a fost determinată prin raportarea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii