Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir – o nouă acțiune în cadrul proiectului caritabil „ShoeBox” (Cutia de pantofi) 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii Școlii Gimnazială Nr.3 din Cugir au continuat și anul acesta, proiectul caritabil „ShoeBox” – Cutia de pantofi încheiat între instituția școlară amintită și SC STAR ASSEMBLY(STA) Sebeș.

Este un demers prin care160 de copii îndrumați de cadre didactice ale unității școlare, au pregătit cadouri (în cutii de pantofi), ce urmează să fie donate la 160 de copii proveniți din familii defavorizate.

Cutiile cu cadouri au fost colectate de la Școala Gimnazială nr. 3, în cursul zilei de azi, de către reprezentanți ai firmei din Sebeș, urmând ca înainte de sărbătorile de Crăciun să fie acordate ca daruri unor familii sărace din Județul Alba și Orăștie.

Potrivit prof. înv. Lavinia Fleșeriu, coordinator de proiect, elevii au împachetat în 80 cutii roz pentru fete și 80 cuti verzi pentru băieți, jucării, dulciuri, haine, rechizite, care alături de alte sute de cutii strânse de prestigioasa firmă din Sebeș vor lua drumul spre sute de copii proveniți din familii nevoiașe.

La reușita acestei acțiuni au contribuit profeori și învățători ai școlii, precum: Lavinia Fleșeriu, Panfilia Gherman, Daniela Igna, Cristina Câmpean, Luminița Sgubea, Mihaela Vereș, Luminița Cebotari, Eugenia Bogdan, Rozalia Mihu, Ileana Stanciu, Mihaela Matei, Mihaela Tomoiu – Szilagy, Tuța Hada, Sabina Presecan, Elena Crișan, Anda Tecșa, dar nu în ultimul rând directoarea instituției de învățământ, prof.  Stela Țârlea. Prezentă pentru a ridica cele 160 de cutii, reprezentanta S.T.A, Alexandra Scutaru,  ne-a declarat că se așteaptă ca numărul de pachete colectate în cursul acestei perioade (1 – 15 decembrie) să depășească pe cel obținut anul trecut. Aceasta ne-a explicat că: ,,ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. în fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun, când vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim. Cu cât avem mai mult ajutor în a găsi beneficiari, cu atât mai mulți copii vor putea primi cadouri, deci așteptăm să aflăm despre un copil sau mai mulți care ar putea primi un cadou prin intermediul campaniei ,,ShoeBox 2017”.

După cum am aflat, la acestea se vor adăuga și în acest an, mai multe pachete donate de angajații firmei din Sebeș, precum și o sponsorizare financiară pentru cazuri speciale.  Povestea ShoeBox a început de la o simplă cutie, împachetată în urmă cu 9 ani de un tânăr tătic din Cluj-Napoca. Acesta încerca atunci să-şi înveţe băiatul să împartă jucăriile cu alţi copii, nu atât de norocoşi ca el. Apoi, din vorbă în vorbă, din ce în ce mai mulţi părinţi, ba chiar şi tineri fără copii, au început să doneze cadouri ambalate frumos în cutii de pantofi. Totul pentru a le face o bucurie în preajma Crăciunului copiilor nevoiaşi. (C.P.)

[nggallery id=4985]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic 2024: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe şi Paştele catolic 2024: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea