FOTO. Elevii Liceului Teoretic Teiuș au învățat în atelierul de programare al ”celui mai de amploare eveniment IT din lume”, Hour of code
În săptămâna 4-10 decembrie elevii Liceului Teoretic Teiuş au avut oportunitatea de a învăța în atelierul de programare ce aparține „celui mai de amploare eveniment IT din lume” – așa cum a fost numit Hour of code, încă din 2014, când România s-a alăturat acestei mișcării.
Timp de o oră, școlarii aflați la vârstre diferite au făcut cunoștință cu tehnica algoritmică având ca aplicabilitate probleme atractive sub forma unor jocuri sprijinite prin tutoriale în diverse limbi, deoarece Hour of code, este un eveniment internațional care își propune atragerea tinerei generații și nu numai în domeniul IT.
„Micii programatori” au avut ocazia de a se iniția în tainele programării, prin intermediul unor jocuri rezolvate prin linii de cod (în limbile română sau engleză). Munca celor antrenați în joc a fost răsplătită prin promovarea la un nivel superior, iar la final prin mult dorita diplomă.
Tehnica gândită în cadrul acestor jocuri este de a face elevul să-și învingă „frica programării”, „teama de necunoscut” micul programator începând cu ceva simplu, ca apoi treptat să ajungă la situații problematice pe care le depășește cu ușurință datorită experienței acumulate anterior. Fiecare nivel superior face o scurtă referire la întâmplarea petrecută de agent în nivelul anterior.
Pentru elevii adolescenți, acest tip de programare este o „adevărată distracție”, o muncă ușoară comparat cu rezolvarea complicată a problemelor matematice.
Anul 2017 reprezintă un an al tehnologiei, al inovației și al deschiderii spre nou, de aceea în cadrul Liceului Teoretic Teiuș, elevi de vârstre diferite au participat la acest eveniment global. În cadrul activității elevii au fost susținuți și ajutați de către cadre didactice pregătite pentru o educație de calitate, modernă și europeană. Pentru a implica cât mai mulți elevi s-au susținut activități în zile și la ore diferite. Tehnicile aplicate în cadrul acestei ore de programare au fost variate, adaptate particularităților de vârstră și potențialului intelectual al elevilor.
„Efortul echipei de implementare a proiectului educațional „Ora de programare” a fost răsplătit de către mulți elevi care și-au manifestat dorința de a avea un cont personal prin care să poată accesa platforma https://ro.code.org/ pentru a experimenta noi aplicații în timpul liber. Învățarea prin joacă este foarte utilă dezvoltând abilitățile cognitive complexe.”, ne-a declarat informatician Ioana Kosztandi.
Activitatea a fost coordonată de către prof. Marius Cosmin Pintea, prof. Gabriela Lascu, prof. Rusu Horațiu, prof. Venter Tunde Erika și inf. Ioana Kosztandi.
„Hour of code reprezintă un instrument de învățare adaptat secolului XXI, devenind o metodă didactică de actualitate. Pe de altă parte participanții au învățat că tehnologia computerelor este distractivă și creativă, că este accesibilă la orice vârstă, tuturor elevilor, indiferent de proveniență.” ne-a declarat directorul liceului, prof. Marius Cosmin Pintea.
[nggallery id=4999]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Brutăria Sântimbru din Alba, gest nobil în prag de sărbători: Hrană și un strop de speranță pentru oameni care își duc viața în lipsuri
FOTO | Brutăria Sântimbru din Alba, gest nobil în prag de sărbători: Hrană și un strop de speranță pentru oameni care își duc viața în lipsuri Brutăria Sântimbru, din județul Alba, recunoscută pentru pita de Sântimbru a oferit hrană și un strop de speranță, în pragul sărbătorilor de iarnă, oamenilor care își duc viața în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 52 de minute
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 16 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri