FOTO: Elevii din Vinerea s-au întâlnit cu duhovnicul Mănăstirii Afteia
Într-o perioadă de dezbateri referitoare la predarea religiei în şcoli, elevii din Vinerea dovedesc o dată în plus cât de relative sunt aceste discuţii. Un număr de 45 de elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani au luat parte la o întâlnire cu duhovnicul Mănăstirii „Afteia”, manifestând interes faţă de teme precum fericirea, iubirea şi credinţa.
Întâlnirea a avut loc săptămâna trecută la Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea, fiind un eveniment organizat în colaborare cu Școala „Ioan Mihu” din localitate. Practic, această întâlnire duhovnicească a avut loc la iniţiativa preotului paroh Adrian Cebotari și a profesoarei Laura Teban care au dorit ca să le ofere elevilor din clasele V-VIII o altfel de oră de religie, care să pună în centru nevoile lor sufleteşti şi spirituale şi în acelaşi timp să le ofere experienţa întâlnirii cu un duhovnic monahal.
Părintele stareţ Ioan Paven de la Mănăstirea „Afteia” s-a aflat în mijlocul tinerilor timp de o oră, perioadă în care, prin harul său şi prin temele abordate, le-a captat atenţia şi interesul elevilor. Astfel, între duhovnic şi elevi s-a stabilit un dialog pe teme legate de fericire, credinţă, iertare, spovedanie, relaţiile cu aproapele, etc. Părintele Ioan le-a oferit copiilor o neuitată inițiere într-un creștinism ca realizare a aspirației spre sfințenie a ființei umane, spunându-le că “dacă în marii poeți, în genii, se manifestă omul, atunci în sfinți Se face prezent Dumnezeu Însuși.”
La finalul întâlnirii, copiii din Vinerea au primit din partea duhovnicului Mănăstirii „Afteia” câte o carte de rugăciune necesară oricărui creştin, iar din partea preotului paroh, Adrian Cebotari, câte o cruciuliţă împletită.
Preotul Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea a mijlocit întâlnirea dintre duhovnic şi elevi fiind convins că nu există copii care să nu aibă întrebări legate de religie, fie că este vorba despre evenimente descrise în Biblie, sau despre învăţături, morală sau cult. Din acest motiv, pr. Adrian Cebotari crede că printr-o colaborare bună între biserică şi şcoală, copiii îşi pot găsi răspunsul la întrebări şi pot primi o educaţie moral-religioasă.
[nggallery id=184]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan