Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Elevii din Alba au discutat cu polițiștii despre prevenirea violenței, absenteismului școlar și securitatea în școli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii de la mai multe școli din Alba au discutat cu polițiștii despre prevenirea violenței, absenteismului școlar și securitatea în școli.

Poliţiştii din Alba continuă acţiunile de informare în unitățile de învăţământ din judeţ. În perioada 3 – 7 octombrie, peste 300 de elevi au participat la activitățile organizate de polițiști împreună cu cadrele didactice și reprezentanții ANITP și ANA.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia și din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia, au fost prezenți, în săptămâna care se încheie, la Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, la Școala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, la Școala Gimnazială ”Ioan de Hunedoara” din Sântimbru și la Școala Gimnazială ”Nicolae Drăgan” din Galda de Jos.

Principala temă de discuție a fost prevenirea consumului de substanțe interzise, aceasta fiind detaliată împreună cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia, care au explicat că orice consum de substanţe psihoactive poate crea dependență, încă de la prima utilizare și poate agrava vulnerabilităţile sau problemele psihice.

Totodată, nu au lipsit discuțiile cu privire la comportamentele agresive care se pot manifesta atât în interiorul, cât și în afara unităților de învățământ, formele de manifestare ale traficului de persoane și modurile utilizate de infractori pentru racolarea victimelor.

Adolescenții au fost consiliați și cu privire la riscurile care pot apărea în mediul online, polițiștii ajutându-i să înțeleagă consecințele unor situații de abuz sau agresiune (furtul de date personale, expunerea la materiale cu conținut dăunător/ofensator, cyberbullying, fraude informatice, pornografia infantilă etc).

O altă temă de interes a fost cea privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, în dezvoltarea tinerilor.

Polițiștii au insistat cu privire la obligativitatea frecventării cursurilor de către elevi și necesitatea respectării prevederilor legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea