Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Elevi și dascăli, cu stegulețe tricolore în mâini, s-au prins în Hora Unirii, la Școala ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest an se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, unul dintre cele mai mari evenimente ce au avut loc în istoria neamului românesc.

În această perioadă, elevii din ciclul primar, coordonați de cadrele didactice din școală, au desfășurat diverse proiecte educative, cuprinzând o varietate de activități: programe artistice, dramatizări, vizionări de filme, lecturi cu conținut istoric în biblioteca școlii, recitări de poezii, creații literare și artistice personale, expoziții cu lucrările elevilor.

„Noi, cadrele didactice, avem datoria să facem cunoscute elevilor nostri momentele importante ale istoriei neamului, dar și operele literare ale marilor scriitori, precum: Ion Creangă, Vasile Alecsandri, Dumitru Almaș, Istoria a fost și va rămâne un izvor nesecat de inspirație pentru literatură, dar și pentru artă, teatru sau cinematografie. ” – ne-a conducerea scolii, director Prof. Popa Ramona  si director adjunct Prof. inv. primar Delia Vilceanu.

Animați de spiritul de patriotism, în ajun de sărbătoare, elevii și cadrele didactice, cu stegulețe în mâini, s-au prins într-o mare „ horă a unirii”, dovedind astfel respect și considerație față de făuritorii „ Micii Uniri – de la 1859”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție Joi, 25 aprilie, pompierii din Alba Iulia, intervin pe Calea Moților, în jurul orei 11:30, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție. Potrivit IPJ Alba, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru îndepărtarea unor elemente de construcție în mun. Alba Iulia, Calea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea