Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Elevi din Alba Iulia și Sebeș, pe podiumul Festivalului Național de Muzică Ușoară și Folk ”Universul Copilăriei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

SONY DSC

SONY DSC

Prima ediție a Festivalului de Muzică Ușoară și Folk ”Universul Copilăriei” a debutat sâmbătă, 13 iunie 2015, la Sebeș. Peste 40 de copii, din mai multe orașe ale țării au urcat pe scena Casei de Cultură ”Lucian Blaga”, pentru a-și face remarcat talentul. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, muzică ușoară și folk. Printre cei care au urcat pe podiumul festivalului se numără și elevi din Alba Iulia și Sebeș. Este vorba despre Carmen Les, Serban Gosa, Damaris Les din Alba Iulia, Rebeca Blaga  și grupul ”Noi trei”, din Sebeș.

Elevi din Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Victoria, Alba Iulia, Ocna Mureș și Sebeș s-au întrecut, sâmbătă, în cadrul primei ediții a Festivalului de Muzică Ușoară și Folk ”Universul Copilăriei” de la Sebeș.  Este vorba despre elevi de la Palatele Copiilor, alături de care la eveniment s-au aflat și cei care le-a insuflat din tainele muzicii – prof. Vecsei Daniel, Botoroaga Claudiu – Palatul Copiilor Sibiu,  prof. Manescu Valentina de la Palatul copiilor Râmnicu Vâlcea,  prof. Daniel Avram  – Palatul Copiilor Alba Iulia,  prof. Avram Alin, Halmagiu Mihai – Clubul Copiilor Victoria și prof. Corpodean Corina din Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul festivalului, s-au oferit diplome tuturor participanților, iar cei mai buni dintre ei au primit și premii in bani.
Juriul a fost format din: inspector general adj. Narcisa Bucureștean, prof. Daniela Rus și director adj. Feraru Stelian, de la Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia.
Jurizarea s-a făcut pe categorii de vârstă.

Printre câștigatori se numără:

Muzica usoara solo- Locul I
Radu Gabriela (cls. I-II Sibiu)
Blaga Rebeca  (cls. III-IV Sebes)
Simionescu Dominique(cls. VII-VIII Sibiu)

Folk solo- Locul I
Hant Ruben( cls. III-IV Sibiu)
Vescei Daniel (cls.V-VI Sibiu)
Les Carmen( cls. VII-VIII Alba Iulia
Gosa Serban( cls. IX-X Alba Iulia)
Les Damaris (cls XI-XII Alba Iulia)

Grupuri Folk- Locul I
H2( Hant Ruben si Hant Debora- Sibiu)
Noi trei (Sebes)
Calioppe(RM)

Prin Festivalul ”Universul Copilăriei”, organizatorii și-au popus descoperirea de noi talente și stimularea acestora în domeniul interpretării muzicii ușoare și folk. Prezent la festival, primarul Alexandru Dăncilă a încurajat acest tip de eveniment.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Sebeș și Consiliul Local Sebeș, Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebeș, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Clubul Copiilor Sebeș.Evenimentul a avut și un sponsor răcoros, Alpin 57 Lux, care a oferit înghețată tuturor celor prezenți. De asemenea, un sprijin deosebit în organizare a venit din partea prof. Constantin Salapi, directorul Centrului Cultural Lucian Blaga.

Vă prezentăm câteva imagini de la prima ediție a festivalului:

[nggallery id=639]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

ISU Alba: STOP arderilor de vegetație uscată. Recomandări pentru a preveni incendiile de vegetație naturală

Ziarul Unirea

Publicat

în

ISU Alba transmite un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis pentru arderea vegetației uscate!

Astfel de intervenții sunt dificile deoarece de cele mai multe ori autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea, de cele mai multe ori, în zonă nu exista surse de alimentare cu apă, iar suprafața care arde este foarte mare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Așadar, vă împărtășim câteva sfaturi importante pentru a preveni incendiile de vegetație naturală și pentru a ne asigura că ne protejăm mediul înconjurător:

-Evitați să ardeți resturile de grădinărit sau alte deșeuri în zonele cu vegetație naturală, deoarece acestea pot declanșa incendii.
-Nu aruncați țigări sau alte obiecte inflamabile în zonele cu vegetație naturală.
-Fiți atenți la temperaturi ridicate și la vântul puternic, deoarece aceste condiții pot spori riscul de incendiu.

Dacă observați un incendiu de vegetație naturală, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și încercați să vă îndepărtați cât mai repede posibil de zona afectată.

Nu în ultimul rând, precizăm faptul că arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

28 martie| Înființarea centrului de colectare prin aport voluntar în municipiul Alba Iulia, supusă la votul aleșilor din Consiliul local

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

28 martie| Înființarea centrului de colectare prin aport voluntar în municipiul Alba Iulia, supus la votul aleșilor din Consiliul local

Înfințarea centrului de colectare prin aport voluntar pentru deșeuri, în municipiul Alba Iulia este unul dintre multele proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local.

Proiectul are o valoare estimată de 3.830.914 lei, fără TVA , la care se adaugă contribuția proprie a beneficiarului ce constă în cheltuielile neeligibile care pot apărea pe durata implementării proiectului, sume ce vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Alba Iulia. Acest proiect va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta 3 – Managementul Deșeurilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Comunicat de presă| FOTO: “Prietenii apei”, concurs de desene desfășurat de APACTTA Alba, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă| FOTO: “Prietenii apei”, concurs de desene desfășurat de APACTTA Alba, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

În fiecare an în data de 22 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, eveniment care își propune să marcheze o accelerare a schimbării în ceea ce privește soluționarea crizei apei și a salubrității. Este o tradiție organizată sub egida Organizației Națiunilor Unite, coordonată de UN-Water iar tematica este propusă de UNWater, fiind în concordanță cu Raportul ONU privind dezvoltarea apei la nivel mondial.

Avându-i oaspeți săptămânile trecute la obiectivele noastre, respectiv Stația de tratare Sebeșel și la Stația de Epurare Alba Iulia, le-am propus elevilor un concurs de desene cu premii, prin care aceștia ne-au demonstrat ca au înțeles modalitatea de funcționare a acestora, manifestându-și un real interes. Le mulțumim, înca o data, pentru frumoasele desene atât lor cât și doamnelor învățătoare și părinților lor, iar deviza de anul acesta a zilei mondiale a apei :”Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”, credem că lor li se potrivește cel mai bine.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ținem să precizăm că toate desenele au fost minunate, dar am selecționat câteva pentru a-i putea premia pe următorii elevi:

Mențiuni: – Vasiu David, Dăian David, Radu Alex, Marcu Iulia, elevi ai clasei a III a B Școala generală Mihai Eminescu Alba Iulia – Borzescu Adelina, Serdean Sofia,Mercurean Miruna, Gheorghe Andrei, elevi ai clasei pregătitoare de la Școala Avram Iancu din Alba Iulia -Manole Maia, Gavrila Raluca, elevi ai Școlii generale din Blandiana.

Premiul III : Itu Roxana – Școala generala Blandiana
Mocan George – Școala generala Avram Iancu din Alba Iulia
Premiul II : Nicolescu Adrian- Școala generala Mihai Eminescu din Alba Iulia
Barbantan Eva – Școala generala Avram Iancu din Alba Iulia
Premiul I : Lodroman Erica – Școala generala Mihai Eminescu din Alba Iulia
Dobra Filip – Școala generala Avram Iancu din Alba Iulia
Premiul special: Olariu Anastasia -Școala generala Mihai Eminescu din Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare