Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Elevi din Alba Iulia și Sebeș, pe podiumul Festivalului Național de Muzică Ușoară și Folk ”Universul Copilăriei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
SONY DSC

SONY DSC

Prima ediție a Festivalului de Muzică Ușoară și Folk ”Universul Copilăriei” a debutat sâmbătă, 13 iunie 2015, la Sebeș. Peste 40 de copii, din mai multe orașe ale țării au urcat pe scena Casei de Cultură ”Lucian Blaga”, pentru a-și face remarcat talentul. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, muzică ușoară și folk. Printre cei care au urcat pe podiumul festivalului se numără și elevi din Alba Iulia și Sebeș. Este vorba despre Carmen Les, Serban Gosa, Damaris Les din Alba Iulia, Rebeca Blaga  și grupul ”Noi trei”, din Sebeș.

Elevi din Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Victoria, Alba Iulia, Ocna Mureș și Sebeș s-au întrecut, sâmbătă, în cadrul primei ediții a Festivalului de Muzică Ușoară și Folk ”Universul Copilăriei” de la Sebeș.  Este vorba despre elevi de la Palatele Copiilor, alături de care la eveniment s-au aflat și cei care le-a insuflat din tainele muzicii – prof. Vecsei Daniel, Botoroaga Claudiu – Palatul Copiilor Sibiu,  prof. Manescu Valentina de la Palatul copiilor Râmnicu Vâlcea,  prof. Daniel Avram  – Palatul Copiilor Alba Iulia,  prof. Avram Alin, Halmagiu Mihai – Clubul Copiilor Victoria și prof. Corpodean Corina din Sebeș.

În cadrul festivalului, s-au oferit diplome tuturor participanților, iar cei mai buni dintre ei au primit și premii in bani.
Juriul a fost format din: inspector general adj. Narcisa Bucureștean, prof. Daniela Rus și director adj. Feraru Stelian, de la Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia.
Jurizarea s-a făcut pe categorii de vârstă.

Printre câștigatori se numără:

Muzica usoara solo- Locul I
Radu Gabriela (cls. I-II Sibiu)
Blaga Rebeca  (cls. III-IV Sebes)
Simionescu Dominique(cls. VII-VIII Sibiu)

Folk solo- Locul I
Hant Ruben( cls. III-IV Sibiu)
Vescei Daniel (cls.V-VI Sibiu)
Les Carmen( cls. VII-VIII Alba Iulia
Gosa Serban( cls. IX-X Alba Iulia)
Les Damaris (cls XI-XII Alba Iulia)

Grupuri Folk- Locul I
H2( Hant Ruben si Hant Debora- Sibiu)
Noi trei (Sebes)
Calioppe(RM)

Prin Festivalul ”Universul Copilăriei”, organizatorii și-au popus descoperirea de noi talente și stimularea acestora în domeniul interpretării muzicii ușoare și folk. Prezent la festival, primarul Alexandru Dăncilă a încurajat acest tip de eveniment.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Sebeș și Consiliul Local Sebeș, Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebeș, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Clubul Copiilor Sebeș.Evenimentul a avut și un sponsor răcoros, Alpin 57 Lux, care a oferit înghețată tuturor celor prezenți. De asemenea, un sprijin deosebit în organizare a venit din partea prof. Constantin Salapi, directorul Centrului Cultural Lucian Blaga.

Vă prezentăm câteva imagini de la prima ediție a festivalului:

[nggallery id=639]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 19 ani, din Sebeș, suspect că s-a urcat drogat la volan: Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 19 ani, din Sebeș, suspect că s-a urcat drogat la volan: Este cercetat de către polițiști Un tânăr de 19 de ani, din Sebeș, este suspectat că s-a urcat drogat la volan și este cercetat de către polițiști. Conform IPJ Alba la data de 18 aprilie 2024, în jurul orei 20.40, polițiștii rutieri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea