Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Eleva de ZECE CURAT din Alba care va studia atât la o facultate din Olanda, cât și la cea din orașul nostru. Ce profesie vrea să urmeze

Ziarul Unirea

Publicat

în

Eleva de ZECE CURAT din Alba care va studia atât la o facultate din Olanda, cât și la cea din orașul nostru. Ce profesie vrea să urmeze

Din luna septembrie, Raluca Groza, unul dintre cei cinci elevi din județul Alba care au obținut media zece curat la Bacalaureatul din acest an, va studia „Știința Comunicării” la o facultate din Amsterdam , iar din luna octombrie „Română – Engleză” la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, arătând astfel că își stabilește ca și până acum țeluri înalte.

De ce a ales eleva de zece să studieze la două facultăți în același timp

„De ce nu două facultăți? De când eram mică mi-am dorit să fiu profesoară de limba engleză, iar comunicarea este o chestie ce m-a pasionat dintotdeauna – îmi place să vorbesc.

De ce în paralel? Nu mi se pare o idee foarte bună pentru mine să fac întâi o facultate și apoi a doua, eu pun foarte mult preț pe timp. Doresc să închei studiile și să îmi încep viața, să călătoresc cât mai mult”

Unde se vede Raluca Groza peste 5 ani și ce i-ar plăcea să facă, care sunt planurile ei de viitor

„Of, cea mai grea întrebare ! Vă spun sincer că : habar n-am ! Am câteva planuri de viitor potențiale : mi-ar plăcea să  lucrez în diplomație, foarte mult mi-ar plăcea, dar nu am nici o idee clară asupra a ceea ce vreau eu să fac în viitor. Vreau să văd cum sunt facultățiile, vreau să văd ce îmi place și să îmi aflu opțiunile ulterior. Nu știu încă cum este viața de student, cum sunt cursurile și cu ce se mănâncă și mi-am propus să îmi dau seama ce doresc să fiu mai încolo.

Citește și: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Cum ar defini tânara generație din care face parte, în anul de grație 2021

„Cu foarte mult potențial, însă cu foarte multă indiferență. Aceasta este generația pe care am văzut-o eu. Extrem de capabili, dar indeciși, nemotivați. Sunt capabili de foarte multe, dar ar trebui doar să vrea, să se trezească. Depinde doar de ei.

Factorul ce influențează decisiv este voința noastră personală. Nu cred că ar trebui să ținem cont de societate, sau de dorințele celorlalți, ori ce vrea cineva sau altcineva să fiu eu, dar motivația celor din jur este extrem de importantă.

Am încredere în actuala generație, în tineri,  nu neapărat că se pot schimba, dar că se pot trezi, se pot deștepta. O să fie cu siguranță diferit la facultate față de ce a fost la liceu, sunt convinsă, pentru toată lumea și cred că această experință a facultății o să îi trezească pe toți, o să ne trezească pe toți, să vrem și să facem mai mult, să vedem mai mult, nu neapărat să ne forțăm, dar să ne împingem noi pe noi înșine să facem și să obținem mai mult.”

Un sfat pentru tânăra generație, pentru cei ce se pregătesc pentru bacalaureat

„Toate chestiile se învață în ritmul lor, nu trebuie să se grăbească, nu trebuie să fie leneși, ci să facă lucrurile în ritmul lor, nu pe ultima sută de metri.

Munciți din greu fiindcă munca ajută foarte mult, să dea din coate, să se străduiască, să caute, tot timpul există o portiță de scăpare din orice situație.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea