Ziarul Unirea
 

FOTO: Educația rutieră, în atenția polițiștilor din Alba. Activități pentru prevenirea accidentelor în școli și grădinițe din Alba Iulia

Poliţiştii din Alba au continuat seria acţiunilor dedicate educaţiei rutiere şi s-au adresat, în special, tinerilor ce au dobândit, de curând, permisul de conducere sau urmează să devină conducători auto. Nici cei mai mici dintre participanții la trafic nu au fost uitaţi.    

În săptămâna curentă, prioritatea poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba o constituie educaţia rutieră, acţiunile fiind adresate atât adolescenţilor, care, fie au dobândit, fie urmează să obţină, în curând, permisul de conducere, cât şi celor mai mici dintre pietoni.

Poliţiştii de la prevenire, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost prezenţi, marţi, 27 februarie, la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din municipiul Alba Iulia şi au susţinut, în faţa elevilor de clasa a XII-a, o sesiune informativă având ca temă prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă, neatenţia în conducere, teribilismul şi, nu în ultimul rând, consumul de alcool şi droguri.

Plecând de la realitatea că principala infracțiune rutieră constatată în ţara noastră este conducerea sub influenţa alcoolului, precum şi de la faptul că numeroase accidente soldate cu victime sunt comise de şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au discutat cu tinerii aceste aspecte şi le-au explicat efectul pe care alcoolul sau drogurile îl au asupra organismului, atenţiei şi reflexelor.

O altă idee subliniată de poliţişti a fost aceea că nu doar şoferii ci şi pietonii şi bicicliştii aflaţi sub influenţa alcoolului, pot fi adevărate pericole în trafic şi pot genera accidente rutiere.

Nici cei mai mici dintre participanții la traficul rutier nu au fost uitaţi de poliţiştii de la prevenire, aceștia fiind prezenţi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 11 din municipiul Alba Iulia şi la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, unde au discutat cu preşcolarii şi şcolarii despre regulile ce trebuie respectate de pietoni, pentru a nu fi implicați în accidente.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...