Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Drum comunal modernizat și pod nou construit la Ampoița – Meteș. APM Alba a emis avizul pentru investiţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drumul comunal Ampoița – Meteș va fi modernizat și reabilitat. Proiectul constă în modernizarea drumului comunal Ampoița – Meteș, de la km 0+000 (D.C. 68) până la km 0+762, dar și realizarea unui pod nou la km 0+033.

Obiectivul proiectat se găsește în întregime pe domeniul public al statului în teritoriul administrativ al comunei Meteș extravilan și intravilan sat Ampoița, în proprietatea comunei Meteș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Se vor executa lucrări de drum, săpături și umpluturi pentru realizarea cotelor proiectate și gabaritele profilului transversal proiectat. În cadrul lucrărilor de terasamente se consideră și realizarea patului drumului.

Pentru colectarea și descărcarea apelor pluviale se vor realiza rigole pavate. S-au proiectat de asemenea și 2 podețe tubulare pe drumul Ampoița – Meteș transversal. Se va realiza și semnalizarea verticală cu table indicatoare și orizontală cu marcaje longitudinale conform planului de situatie. Toate indicatoarele vor fi din aluminiu cu folie reflectorizantă de dimensiuni normale.

Pod nou peste Valea Ampoiței pe drumul Ampoița – Meteș

Pe drumul comunal Ampoița – Meteș există un pod la km 0+033 cu două deschideri de 8m și lungimea de 12m. Partea carosabilă are lățimea de 3,0m fără trotuare. Prin expertiza D.A.L.I. se propune demolarea acestuia și realizarea unui pod nou. Realizarea podului nou de la km 0+033 se va face fără varianta ocolitoare prin demolarea podului existent și întreruperea temporară a circulației.

Parapetul pietonal  va fi realizat din material metalic, zincat. Protecția pietonilor față de circulația auto se va face cu ajutorul bordurilor înalte.

APM Alba anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare fără evaluarea impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul MODERNIZARE DRUMURI COMUNALE ÎN COMUNA METEȘ ETAPA I, propus a fi amplasat în Ampoița, Comuna Meteș, titular Comuna Meteș.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Alba din mun. Alba Iulia, str. Lalelelor, nr. 7B, în zilele de luni-joi între orele 8-16,30 și vineri între orele 8-14, precum și la următoarea adresă de internet: apmab.anpm.ro. Comentariile/Observațiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 12.03.2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea