Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Doi elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la faza națională a Olimpiadelor de Limba Franceză și Limba Italiană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadelor de Limba Franceză și Limba Italiană.

Elevul caporal Flavius Taflan (clasa a X-a) a reușit să se califice pentru al doilea an consecutiv la faza națională a Olimpiadei de Limba Franceză. Această limbă internațională, cu o istorie lungă în diplomație, comerț, literatură sau știință, a devenit o pasiune pentru Flavius, care își propune să își aprofundeze cunoștințele și să obțină performanțe pe măsura aptitudinilor și a studiului.

Performanța obținută anul trecut, Mențiune la faza națională a Olimpiadei de Limba Franceză, l-a ambiționat pe Flavius și îi dă dreptul să spere și de această dată la un rezultat bun.

„Motivat fiind de rezultatele obținute anul trecut la olimpiada de limba franceză, m-am hotărât să particip și anul acesta. Obținerea Premiul I la etapa județeană mi-a confirmat din nou faptul că rezultatele sunt pe măsura muncii. Coordonat de doamna profesoară Carmen Roman, sprijinit de părinți și de colegi, îmi voi continua pregătirea cu multă ambiție astfel încât să îmi aprofundez cunoștințele de limba franceză, al cărei studiu a devenit pentru mine o pasiune”, mărturisit Flavius.

Eleva Ionela Gălușcă din clasa a IX-a a reușit performanța de a se califica la faza națională a Olimpiadei de Limba Italiană. Această disciplină nu se studiază în colegiul militar, iar Ionela s-a pregătit individual pentru a aprofunda cunoștințele de limba italiană și aptitudinile dobândite în anii în care a locuit în Italia. Ne mărturisește că Italia, cu tot ce înseamnă ea, este parte a sufletului ei.

„Îmi place Italia, limba, cultura şi civilizaţia acestei ţări. Încă din copilărie, limba italiană fost prezentă în viața mea, devenind în cele din urmă o parte din mine, iar persoanele pe care le-am întâlnit au fost minunate, astfel că păstrez legătura cu foștii colegi și profesori. Vorbesc foarte bine limba italiană și sunt fericită că prin muncă, dăruire și pasiune am obținut Premiul I la faza județeană a olimpiadei. Faptul că am posibilitatea să îmi reprezint colegiul la faza națională mă face foarte mândră”, a afirmat eleva Ionela Gălușcă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea